HomeArticoleCum sa ...? › Cum iti creezi propria aplicatie de Facebook gratis?

Cum iti creezi propria aplicatie de Facebook gratis?

27 iunie 2011 | 09:32
Acum nici macar viitorul nu mai este ce era odata. De aceea, Facebook-ul nu pare sa isi fi definit inca forma finala, asa cum ne asteptam cu totii. Toate astea pentru ca oamenii de IT priceputi au inteles ca utilizatorii de Facebook pot fi usor fidelizati cu aplicatii special concepute pentru a te prinde in cea mai mare retea de socializare mondiala. Zeci de site-uri ofera aplicatii gratis ce au ca scop marketarea la modul cel mai viral a mesajului comercial sau nu pe care doriti sa il transmiteti prin aceasta platforma.
Cum iti creezi propria aplicatie de Facebook gratis?
Fie ca este vorba de un joc sau de o aplicatie de business, sau pur si simplu de o aplicatie cu scop informativ, Facebook-ul a devenit incet si sigur platforma de raspandire preferata a oamenilor de marketing din companiile mari sau mici. Vom evita cazurile companiilor mari pentru ca nu suntem un site dedicat segmentului business si vom incerca sa va indicam cele mai bune solutii pentru aceeia dintre dumneavoastra care doresc sa isi promoveze un mesaj sau un produs prin intermediul unei aplicatii dedicate Facebook fara a scoate nici un ban din buzunar.


Alegerea aplicatiei si implementarea acesteia

Este destul de dificil sa alegi aplicatia cea mai potrivita pentru tipul de mesaj dorit. Mai ales ca numarul aplicatiilor oferite gratis este destul de limitat. Totusi, dupa o "rasfoire" atenta a site-urilor insirate la finalul acestui articol aveti sanse mari sa gasiti ceea ce cautati.

Luam de exemplu o aplicatie ce genereaza horoscop-ul zilnic si are ca scop strangerea de like-uri sau atragerea de utilizatori personali pe pagina proprie de utilizator sau a paginii comerciale pe care o doriti promovata. Pentru a urca aplicatia in pagina de Facebook nu aveti nevoie de cunostinte de programare insa pentru a o modifica pentru un scop mai precis trebuie sa aveti cunostinte minime de programare.

Revenind, adaugati aplicatia prin optiunea "add" la pagina pe care doriti. Majoritatea aplicatiilor de Facebook serioase includ un tab ce va aparea odata adaugata pe pagina dvs. Aplicatia odata atasata la modul acesta, prin tab, este independenta si incepe sa functioneze automat fiind afisata tuturor prietenilor si incepe sa se extinda in listele de prieteni la modul viral.


De asemenea, exista si posibilitatea de a cumpara modele predefinite ce pot fi customizate dupa modelul de promotie pe care o doriti sau puteti cumpara o aplicatie mulata fix pe ceea ce doriti, insa aici se implica costuri ce depasesc cateva mii de euro.

Alegerea aplicatiei este cel mai important pas pentru ca, fiind vorba de faptul ca nu vom avea bani de promovare, aceasta trebuie sa fie atat de ingenioasa incat sa se extinda din utilizator in utilizator.

De retinut este si faptul ca exista aplicatii de sine statatoare in care un utlizator poate duce la capat anumite actiuni, de genul postare pe wall, tag-uri sau exista aplicatii ce pot fi atasate pe pagina fara nici un fel de problema (tab-ul).


Site-uri ce contin aplicatii pentru Facebook gratis

http://www.facebook.com/apps/directory.php?app_type=5&category=0

Pagina unui agregator de aplicatii pentru Facebook ce contine zeci de aplicatii catalogate in limba romana. Multe dintre aplicatiile de aici pot fi instalate pe pagina personala Facebook.

http://appbistro.com/products/home

Un magazin virtual ce ofera si aplicatii gratis ce pot fi instalate pe pagina personala Facebook. Acestea nu pot fi modificate, insa pot instrumente suficient de puternice pentru a atrage utilizatori.

http://www.tabfusion.com/applications.php

Site-ul celor de la Tabfusion vinde aplicatii pentru Facebook cu doar 10$ pe an sau 20$ pentru vanzarea drepturilor timp de trei ani asupra unei aplicatii. Acestia mai ofera si cateva aplicatii absolut gratis. Compania lucreaza pentru companii precum CNN, Adobe, Harley-Davidson etc

http://involver.com/applications/

Site-ul companiei americane Involver ofera gratis cateva modele de aplicatii pentru Facebook. Compania lucreaza si pentru companii precum Nike, Facebook, Cisco etc.

Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!