HomeArticoleCum sa ...? › Cum localizati sau recuperati informatiile de pe un dispozitiv furat

Cum localizati sau recuperati informatiile de pe un dispozitiv furat

25 august 2011 | 10:32
La fel ca in orice tara europeana, furtul de telefoane sau de laptopuri a devenit un sport national si in Romania. De aceea va oferim o solutie oferita de hackeri pentru a recupera sau chiar localiza gadgetul furat. GadgetTrak este un instrument care va ajuta sa faceti toate aceste lucruri fara prea mare bataie de cap.
Cum localizati sau recuperati informatiile de pe un dispozitiv furat
Exista produse Apple pravazute deja cu sisteme de urmarire sau de protectie impotriva furtului. Daca totusi nu aveti nici un astfel de sistem, va recomandam o solutie inspirata din platformele dezvoltate de hackeri si care seamana cu cele dintr-un film cu James Bond. Spunem asta, pentru ca aplicatia GadgetTrak despre care vorbim in acest articol este capabila chiar sa activeze camera web de pe un laptop furat si sa realizeze o captura cu cel care il foloseste pentru a o trimite inapoi la dumneavoastra. Tot ce mai trebuie sa faceti e sa printati aceasta fotografie si sa mergeti la Politie cu ea.


Exista o multitudine de programele care va ajuta sa identificati pozitia unui device furat insa am ales GadgetTrak pentru ca este o solutie completa. Primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa intalati aplicatia pe device-ul pe care il doriti monitorizat. In timpul instalarii, aplicatia colecteaza o serie de informatii despre device printre care adresa MAC sau numarul unic de identificare a laptopului sau telefonului pe care il doriti protejat. Aceste informatii nu pot fi modificate de catre un hot. Odata instalat este recomandat sa faceti un test pentru a va asigura ca acesta functioneaza corespunzator. O sa constatati ca aplicatia va trimite informatii legate de locul de amplasare a dispozitivului urmarit prin intermediul Google Maps, adresa IP, pentru cazul in care acesta este conectat la internet si informatii exacte despre latitudinea si longitudinea la care acesta se afla.


Functia cea mai interesanta la acest software este aceea de utilizare a web cam-ului cu care acesta este echipat. Fara a lasa sa se observe, acesta poate activa camera si realiza fotografii atunci cand o cereti cu cei care folosesc echipamentul la un moment dat. Mai mult, odata inregistrat pe site-ul GadgetTrak, dispozitivul dumneavoastra este integrat intr-un sistem complex de urmarire si primit informatii in mod curent despre locul in care acesta se afla. Aceste informatii sunt trimise doar catre dumneavoastra.


Daca device-ul dumneavoastra este deja furat insa ii stiri adresa MAC sau numarul seria unica de identificare, il inregistrati in sistemul GadgetTalk si primiti informatii instantaneu legate de pozitionarea acestuia sau, daca este conectat la internet, legate de modul in care poate fi localizat cat mai exact. Problema identificata de noi la aceasta aplicatie este legata de faptul ca dispozitivul urmarit nu era conectat la internet insa am incercat o localizare prin GPS. Am costat ca am primit informatii corecte insa doar despre orasul in care se afla, nu si o localizare exacta. Motivul pare sa fie faptul ca acesta se afla intr-un bloc, zidurile acestuia blocand comunicarea cu acesta si deci imposibilitatea de a localiza exact device-ul.

Speram sa nu va loviti de aceasta problema si sa identificati cat mai usor locatia device-ului furat sau chiar sa fotografiati persoana care l-a furat pentru a putea ajuta Politia sa o identifice cat mai rapid.

Citeste mai multe despre: , , , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

nu are nici un efect

tunu
23 decembrie 2011, 19:08

de ce sa nu le spunem oamenilor ca degeaba fac asta .sters sistemu de operare si instalat altul Ps. situ vostru merge ca drk

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!