HomeArticoleCum sa ...? › Cum sa afli daca telefonul tau are antena buna

Cum sa afli daca telefonul tau are antena buna

10 februarie 2011 | 10:24
Preocupati de optiunile pe care le ofera smartphone-ul pe care vrem sa il achizitionam, uitam, de multe ori, sa verificam aspecte elementare. Nu credem ca mai este nevoie sa explicam de ce un telefon mobil trebuie sa aiba antena buna.
Cum sa afli daca telefonul tau are antena buna
1. Insusi telefonul ofera informatii despre calitatea semnalului recepetat. In dreptul indicatorului de semnal de pe ecranul principal, telefoanele au intre patru si sase bare, ca numar maxim. Fiecare linie in minus fata de numarul maxim este un punct in defavoarea calitatii antenei.


2. Cea mai simpla modalitate de a afla informatii despre capacitatea de receptare a semnalului de catre telefon este de a compara informatiile cu cele de la un alt telefon, din reteaua aceluiasi operator. Atentie insa, nu comparati calitatea semnalului cu un telefon care functioneaza in alta retea. Operatorii au antenele plasate in locatii diferite, ceea ce face ca o comparative intre retele sa nu fie relevanta in ceea ce priveste calitatea antenei.

3. Oricat de interesant ar fi sa sustineti in fata prietenilor ca aveti semnal si pe Varful Omu, e mult mai important sa verificati daca telefonul are semnal maxim in zona sau zonele in care petreceti cea mai mare parte a zilei. Fie ca e vorba de casa sau de locul de munca, verificati cu atentie calitatea semnalului si eventualele fluctuatii in functie de spatiul interior sau exterior, parcari subterane, lifturi etc.

4. Resetati manual telefonul si verificati cum este inregistrat semnalul. Cand calatoriti, uneori semnalul nu este preluat imediat de catre urmatoarea antena. Daca telefonul trece de la un semnal slab la unul unul puternic dupa ce il reporniti, aceasta ar putea fi explicatia. In plus, o resetare a telefonului din cand in cand este utila, ca in cazul oricarui aparat electronic.

5. Cele mai multe telefoane, cel putin cele mai recente, au optiune de selectare a retelei de functionare. Presetarea cu care ajung la client este pentru optiunea automat”. In cazul in care calatoriti sau preferati sa utilizati alta retea din diverse motive, puteti alege sa setati manual reteaua dorita, parcurgand lista celor disponibile. Pentru telefoanele mai inteligente, aceasta lista se poate actualiza periodic.

Citeste mai multe despre: , , , , ,
Cosda Despa

Ce parere au cititorii

semnal maxim acolo unde lucrezi si locuiesti

florentin
28 aprilie 2011, 18:47

Punctul 3 e cel mai important pentru mine. Posibilitatea ca sa ajung pe Himalaya este extrem de redusa, sunt sigur ca vreo 95 la suta din timp il petrec pe langa casa si serviciu, deci acolo e important sa am semnalul corespunzator. Deci, subscriu pentru alegerea telefonului in functie de semnalul maxim in zona de domiciliu.

Telefoane bune cu toate benzile!

allexinnoalexys
4 martie 2011, 17:40

Cele mai bune telefoane sunt acelea care au toate benzile puse la dispozitie!2G/3G 900/1800 si 2100

multumesc

cal3star
4 martie 2011, 15:37

aceste informatii chiar au fost utile va multumesc !

"

mihaelamicu2001
4 martie 2011, 12:24

Eu mi-am luat un telefon care de cate ori ieseam de la metrou nu mai avea semnal...Si cand m-am dus la garantie imi explica nenea de acolo cum trebuie sa repornim toate telefoanele cand iesim de la metrou...si ca e normal asa...etc....Ideea este ca mi-a schimbat telefonul pt ca avea probleme cu antena (asta mi-a spus un nene cand l-am ridicat)...si ca nu era reparabil.....iar pe foaie mi-a scris repus soft.... Asta asa ca sa nu se faca firma de ras... Cum e sa ai un telefon cu probleme de antena? ori tv cu probleme de imagine...ori boxe cu probleme de volum...etc

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!