HomeArticoleCum sa ...? › Cum sa folosesti Facebook Video Chat

Cum sa folosesti Facebook Video Chat

7 iulie 2011 | 11:07
Daca urmariti in mod curent noutatile din sfera IT cu siguranta ca ati observat lupta care se desfasoara din ce in ce mai agresiv dintre doua mari companii din industrie, Google si Facebook.
Cum sa folosesti Facebook Video Chat
Desi nou veniti, Facebook au reusit in foarte putina vreme sa se apropie amenintator de Google, incat acestia din urma au trebuit sa ia masuri, pentru ca in curand nu ar mai fi avut de ce sa le ia, surse din piata spunand ca Facebook are de altfel toate sansele sa detroneze Google de pe pozitia de lideri al motoarelor de cautare de pe internet.


Lupta a ajuns asa de acerba incat Google a lansat de curand serviciul “Plus” care se doreste a fi o amenintare la adresa Facebook, fiind o retea de socializare precum Facebook, iar acestia din urma, vazand actiunea Google au lansat la randul lor un serviciu care sa acapareze din suprematia Google: “Facebook Video Chat”.


Acest serviciu este nu in mod surprinzator “motorizat” de Skype care este unul dintre cei mai buni furnizori de video online, facilitand convorbirile video intre utilizatori, dar la fel de interesant este ca Skype fac parte din gigantul Microsoft asa ca producatorul Windows nu este doar un spectator in acest conflict  pentru ca Google ameninta de altfel si Microsoft prin sistemul de operare Android iar compania din Redmond nu putea sa stea deoparte impasibila.

Avand in vedere aceasta “alianta” intre Facebook si Microsoft putem spune ca Google ar putea sa aiba ceva probleme pe viitor, insa momentan serviciul Facebook nu este foarte evoluat, precum un Skype veritabil sa spunem asa, permite de exemplu doar convorbiri video intre doi participanti spre deosebire de Google care permite si grupurilor sa profite de chat video.

Creatorul Facebook a mentionat ca pe viitor vor aparea si functii suplimentare, asemanatoare  cu cele “premium” de la Skype.

Utilizarea este foarte simpla, facandu-se din fereastra clasica de chat, insa daca sunteti interesati de serviciu ar trebui sa fiti atenti ca aceasta functie NU este o aplicatie independenta cum deja au aparut incercand sa pacaleasca utilizatorii ci este integrata din pagina proprie a Facebook.


Functia de video chat trebuie activata de la adresa http://www.facebook.com/videocalling intr-un mod foarte simplu care necesita numai 2-3 clickuri de mouse.

De mentionat este ca odata activat, serviciul ramane in pagina de Facebook, in momentul in care deschideti un chat cu cineva din lista sub forma unei mici camere video in partea de sus a ferestrei

Citeste mai multe despre: , , ,
Catalin Calciu

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!