HomeArticoleCum sa ...? › Ghid de utilizare Google+

Ghid de utilizare Google+

1 august 2011 | 11:26
Daca sunteti suficient de plictisiti de Farmville iar lista de prieteni virtuali nu va mai amuza defel, este timpul sa reluati activitatea de socializare inscriindu-va pe Google+.
Ghid de utilizare Google+
Pentru cei care s-au decis sa faca pasul in noua retea de socializare, am pregatit un ghid complet de utilizare ce include chiar si mici trucuri pentru a muta intreaga agenda de prieteni sau toate fotografiile de pe alte Facebook in Google+.

Cum sa intrati la bal fara invitatie

Asa cum bine stiti, pentru a accesa noua retea de socializare, Google+, aveti nevoie de invitatie. Sistemul gandit de Google este orientat catre persoanele fizice si are ca scop testarea optiunilor oferite si reactia acestora fata de noua platforma incercand in acelasi timp sa pastreze un numar de abonati limitati pentru a putea sintetiza cat mai repede reactiile si interesele acestora.

Totusi, exista o metoda relativ simpla de a arunca un ochi in noua retea de socializare fara a fi invitat sau membru a acesteia. Utilizatorii Google+, la fel ca orice utilizator de platforma de socializare, pot posta informatii care sa limiteze accesul doar la lista de prieteni din reteaua de socializare sau pot fi expuse oricarui utilizator de Internet.

Asa ca am cautat o persoana suficient de dispusa sa isi publice informatiile si am descoperit o modalitate foarte simpla de a accesa profilul acestuia si a ne lamuri despre functionalitatile dar si despre uzabilitatea noii platforme de socializare.

Pe scurt, cautati in Google: site:plus.google.com Facebook si faceti click pe primul link din rezultate (conform imaginii de mai sus). Veti vizualiza postul lui Jesse Stay. Mai faceti click odata pe link-ul cu numele sau si veti putea accesa profilul acestuia fara nici o problema (conform imaginii de mai jos). De aici suntem convinsi ca va descurcati si fara ajutorul nostru. Si mai simplu este sa cautati in Google site:plus.google.com pentru a va afisa toate posturile legate de Google+ ce pot fi accesate fara o invitatie sau fara permisiunea publisher-ului.

Din acest punct, puteti vizualiza profilele utilizatorilor, explora posturile in liniste in timp ce asteptati linistiti sa primiti o invitatie pe e-mail.

Cum importati fotografiile si lista de prieteni din Facebook

Odata ce ati rezolvat problema accesului in Google+ se prea poate sa va simtit stingher si singur. Din acest motiv va vom invata cum sa faceti un bine prietenilor ahtiati de socializare mutandu-i si in noua platforma.

In primul rand intrati in contul dvs. Yahoo Mail, daca nu mai aveti unu trebuie sa va creati unul. Mergeti la "Contacte" si faceti clic pe "Import date de contact" iar apoi selectati pictograma Facebook ce va apare in urmatorul ecran. Vi se va cere sa autorizati conexiunea iar Yahoo va importa toti prietenii din Facebook cu nume, adrese de e-mail si tot tacamul in lista de contacte.

In urmatorul pas deschideti contul din Google+ si faceti clic pe "Cercurile voastre" si apoi pe "Vizualizati si editati". In urmatoarea fereasta faceti clic pe "Cautati si invitati" si selectati Yahoo. Dupa ce confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile urmariti cum Google importa contactele din baza de date pe care o aveti in Yahoo.

Pentru a finaliza afacerea, postati ceva pe propria pagina Google+ si acesta se va distribui automat catre asa numitele "cercuri" de prieteni. Selectati ca doriti ca cei care vor sa fie avertizati despre post si pe e-mail si astfel toti cei care inca nu au cont pe Google+ vor fi notificati si invitati in mod indirect la noua retea de socializare.

Citeste mai multe despre: , , , , , , , , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

invitati

Franco
5 septembrie 2011, 13:58

buna ziua vizitatori am invitati la google+ !Cine vrea invitati add ionutzbf cu textul gogole+ sa nu va dau ig

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!