Get Adobe Flash player
HomeArticoleReviewGames › Review Duke Nukem Forever

Review Duke Nukem Forever

28 iunie 2011 | 09:49
Duke Nukem Forever a fost fara indoiala un titlu asteptat de mai bine de 14 ani, de milioane de fani. Cu toate acestea numeroasele lansari anulate, modificari de scenarii si tehnologii ne-au facut pe multi sa abordam cu scepticism lansarea oficiala a jocului.
Review Duke Nukem Forever
Povestea jocului plaseaza actiunea la aproximativ 12 ani de la evenimentele petrecute in Duke Nukem 3D. Duke este acum un personaj cunoscut in toata lumea, datorita faptelor sale eroice in incercarea de a salva lumea de alieni.
Toti isi doresc sa il cunoasca pe Duke, practic asa incepe si noul joc. Duke este pe cale sa participe la un interviu televizat cand afla ca Pamantul este din nou atacat de extraterestri.

Duke dispune de un laborator secret supranumit "Duke Cave" supertehnologizat care ii permite audiente video cu presendintele tarii si cu generalul militar Graves. Acestia il pun la curent cu gravitatea evenimentelor si practic dau startul noii povesti a jocului.

De aici mai departe, jocul devine extrem de liniar, care permite trecerea celor 23 de nivele doar parcurgand secvential checkpointurile fara a permite o libertate prea mare si care se termina cu o lupta impotriva unui boss pe care trebuie sa-l distrugi.

Fiecare nivel dispune de mici secvente de interactiune, in care poti conduce o masina, fie manuiesti o mitraliera, fie desenezi sau bei un suc, dar care in esenta nu produc nici un fel de feeling, ba chiar te cam scarbesc ( cel putin in faza cu fecalele ... bleah ).

In ceea ce priveste gameplay-ul, au aparut mai multe schimbari fata de varianta din '96. Sistemul de indicare a sanatatii clasic a fost inlocuit de o bara indicatoare de Ego, care il fereste pe Duke de avarii.
Ego-ul poate fi recuperat prin interactiunea cu diferite obiecte, fie prin abordarea unor scheme impotriva inamicilor.

Arsenalul disponibil nu este foarte diferit fata de cel din Duke Nukem 3D. Dintre arme amintim: colt 1911, shotgun, ripper, RPG, shrinker, freeze ray, railgun, devastator, enforcer gun, trip mines si pipe bombs. Diferenta o face faptul
ca acum Duke nu poate purta toate armele la el, ci maxim doua.

Umorul personajului este unul dintre putinele puncte forte, in opinia noastra.

Jocul in modul single-player poate fi jucat in aproximativ opt ore.
In cazul modului multiplayer situatia este mult mai buna. Jocul ofera patru moduri de multiplayer: Hail to the King, Capture the Babe, Duke Match si Team Duke Match, moduri destul de simpatice si animate.
In incheiere, putem spune ca Duke Nukem Forever nu este acel joc pe care l-ati asteptat.
 Engine-ul destul de limitat, nivelele suficient de plictisitoare fac acest joc sa nu merite cei 60 de dolari.

Note:
Prezentare:     4.0
Grafica:     7.0
sunet:        7.5
Gameplay:    5.0
Multiplayer:    9.0

Medie: 6.6
Citeste mai multe despre: , , , ,
RoBBeRica

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!