HomeArticoleReviewHardware › Apple: Epoca de aur a PC-urilor s-a incheiat! Ce parere aveti?

Apple: Epoca de aur a PC-urilor s-a incheiat! Ce parere aveti?

12 august 2011 | 13:36
Ca Apple insista pe tema faptului ca era PC-urilor s-a incheiat facand loc tabletelor nu mai este nici o surpriza. Insa declaratia oficialilor IBM de azi care spun ca Apple are dreptate si se inclina in fata producatorului american declarandu-l castigatorul bataliei bulverseaza piata si risca sa provoace un mic scandal al declaratiilor.
Apple: Epoca de aur a PC-urilor s-a incheiat! Ce parere aveti?
IBM, care a renuntat inca din 2005 la divizia de PC-uri, preferand sa o vanda catre Lenovo, anunta prin vocea unui oficial ca razboiul tabletelor initiat de Apple a fost castigat iar PC-urile tocmai si-au incheiat epoca de aur, el insasi preferand o tableta in defavoarea PC-ului.

O astfel de afirmatie venita de la un oficial al IBM nu are cum sa nu creeze valuri pe piata, mai ales ca asa cum am scris si noi intr-un articol anterior, conceptul de tableta sau PC comprimat asa cum il cunoastem in ziua de azi a fost introdus pe piata chiar de Microsoft in 2000. Singura diferenta conceptuala fiind aceea ca prototipul lansat atunci venea la pachet si cu o tastatura detasabila.

"Cand am ajutat la proiectarea PC-ului nu m-am gandit ca o sa traiesc suficient de mult ca sa fiu martor la declinul lui. Dar desi PC-urile vor continua sa fie foarte utilizate, nu mai sunt varful tehnologiei calculatoarelor. Iau drumul aspiratoarelor, masinilor de scris, placilor de vinilin, CRT si becurilor incandescente", a mai spus Mark Dean, vicepresedintele IBM, caci despre el e vorba.


Intr-adevar, piata de 300 de milioane de unitati vandute anual de PC-uri este in continuare in declin si probabil ca nu o sa mai revina niciodata la ceea ce a fost, insa cu siguranta PC-urile vor mai prezenta un segment cel putin la fel de important ca si cel al tabletelor, conform specialistilor.

Sa vedem totusi motivatiile celor de la Apple in insistenta lor de a spune de ce PC-urile vor deveni in scurt timp ciudatenii de muzeu:

1. Odata cu aparitia tabletelor, zilele in care instalarea unui sistem de operare Microsoft pe un sistem ieftin au disparut.


2. Zilele in care instalam un singur sistem de operare (Windows) pe o multitudine de platforme hardware cu specificatii diferite sunt pe cale de disparitie.

3. S-au dus si zilele in care un sistem de operare instalat pe un PC necesita atentie semnificativa pentru administrare.

4. Au apus zilele in care un utilizator trebuia sa isi faca griji de tehologie in loc sa se preocupe de munca pe care trebuia sa o realizeze.


5. Zilele in care inginerii proiectau interfete pentru aplicatii fara sa tina cont de nevoile utilizatorilor s-au dus.


Conform Apple, in noua era a tabletelor, atat caracteristicile software cat si hardware sunt adaptate la nevoile fiecarui utilizator in parte, in functie de preferintele acestuia. Mai mult, in locul unui singur dispozitiv (PC), exista o familie de dispozitive interconectate pentru a satisface nevoile variate ale tuturor utilizatorilor.


De asemenea, Apple insista pe buna dreptate ca, odata cu aparitia tabletelor, atentia utilizatorului este distribuita suta la suta catre ceea ce trebuie sa faca pe acel device, grijile sale nascute din lipsa de cunostinte tehnologice fiind inlocuita cu sisteme care nu mai necesita o administrare atenta sau o educatie speciala in acest sens.
Citeste mai multe despre: , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

tabletele iau locul pc-urilor

barnici
15 august 2011, 15:01

DA! TABLETELE, INCET CU INCET IAU LOCUL PC-URILOR!

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!