HomeArticoleReviewHardware › Evolio Neura: Ucigasul Ipad2 este de origine romana?

Evolio Neura: Ucigasul Ipad2 este de origine romana?

20 iulie 2011 | 13:57
Cu toata efervescenta acestei piete, cea a tabletelor, pe care lansarile se fac ?la foc automat?, mai nou producatorii orientandu-se catre tablete echipate cu sistemul de operare de la Microsoft, Windows 7, nemaiasteptand Windows 8 care se spune ca ar fi special destinat acestor dispozitive, nu putem sa nu observam ca avem si noi companii care vor sa rivalizeze cu marii producatori din afara.
Evolio Neura: Ucigasul Ipad2 este de origine romana?
O astfel de companie produce tabletele Evolio, care se remarca in primul rand prin preturi mai romanesti sa le spunem asa, dar care au in principiu cam aceeasi calitate – pentru ca sa fim seriosi, mai toti jucatorii de pe piata folosind componente produse in China, pentru o economie semnificativa la pret, numai ca de multe ori un anumit nume, precum Apple, sau Sony adauga un minim de 30 de procente la pretul final.

Cu toate acestea, Evolio va mai primi un membru, care va fi lansat pe 25 iulie, adica peste cateva zile, care prin specificatii vine sa concureze exact cu cea mai titrata tableta din acest moment: Ipad de la Apple.


Evolio Neura, asa cum va fi denumita vine cu anumite specificatii foarte bune, intre care amintim un procesor Nvidia Tegra 2, la o viteza de 1GHz, o diagonala de aproximativ 10 inci cu multitouch si unghi larg de vizualizare, stocare interna pe o unitate SSD de 16GB care poate fi lesne marita cu un card MicroSD (pana la maximum 32 de GB) si 1GB de memorie RAM.

Momentan, sistemul de operare va fi Android 2.2 insa repede dupa data de lansare va fi un update la versiunea 3.0, in luna Septembrie a acestui an.

Ce este iarasi foarte interesant este ca vom avea inclusiv un modul GPS, alaturi de porturi USB, HDMI (cu Full HD), Wireless LAN, accelerometru si un senzor de lumina si bineinteles un modul 3G, care este extrem de util atunci cand sunteti pe drumuri, pentru ca puteti avea internet practic oriunde.


Preturile aproximative la lansare vor fi de 1499 de lei pentru versiunea fara 3G, in timp ce pentru versiunea cu 3G veti da aproximativ 1899 de lei, asta in timp ce o versiune similara de la Apple, iPad 2 cu 16GB si 3G costa aproximativ 2600 de lei.

Oricum, initiativa romanilor este laudabila, insa la fel, tipic romanesc asteptam o mica ieftinire pentru versiunea de top, care mai mult ca sigur ca va aparea in cel mai scurt timp, pentru ca dupa specificatii chiar pare a fi un "iPad Killer"

Citeste mai multe despre: , , ,
Catalin Calciu

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!