HomeArticoleReviewMobile › Ce trebuie sa instalati pe un telefon cu Android

Ce trebuie sa instalati pe un telefon cu Android

13 iulie 2011 | 12:15
Astazi ne vom ocupa putin de noul “copil rebel” de pe piata, mai exact spus Android, ultimul sistem de operare pentru mobile, sistem produs de Google, care in ultima perioada este din ce in ce mai “imbratisat” astfel ca in curand e posibil chiar sa asistam la o detronare a IOS de la Apple, care pana mai ieri avea prioritate absoluta.
Ce trebuie sa instalati pe un telefon cu Android
Principalul avantaj al lui Android este dat de caracteristica open source, astfel ca orice producator de telefoane inteligente poate sa lanseze un aparat cu acest sistem de operare, spre deosebire de Apple, care nu folosesc sistemul de operare decat la propriile produse, iar pe piata “libera” dupa cum stim sunt producatori de renume precum HTC, Samsung sau LG - nu mai mentionam Nokia pentru ca acestia nu sunt foarte bine lamuriti cu ce sistem de operare sa mearga mai departe.

Oricum, asa cum am aratat si de curand faptul ca Android este o platforma deschisa aduce dupa sine si probleme, iar una care apare cam in fiecare situatie in care avem de a face cu un sistem de operare este suprapopularea aparatului cu o multime de aplicatii, care nu vor face in final decat sa ingreuneze functionarea acestuia pana la un nivel in care devine inacceptabila.

De aceea vom prezenta in randurile care urmeaza un top al celor mai interesante aplicatii pentru acest sistem de operare.

  • O aplicatie buna si utila este un client de messenger, care e de preferat sa functioneze pe cat mai multe protocoale, insa cel putin in Romania cele mai importante sunt Yahoo si Google Talk, iar aici puteti sa alegeti un program ca “Ebuddy” sau "Fring", unde primul, culmea, este dezvoltat de romani si in plus functioneaza inclusiv pe Facebook Chat, intre celelalte platforme in care regasim pe langa aceste trei protocoale si AIM, MSN, ICQ MySpace si asa mai departe, practic orice platforma de care ati auzit.
  • Daca sunteti interesati de securitate puteti instala “Wave Secure” care va ajuta sa stergeti datele personale daca pierdeti telefonul, puteti sa-l blocati, sa va restaurati contactele si sms-urile si chiar localizeaza telefonul.

  • Pasionatii de shopping vor regasi un bun prieten in aplicatia “Barcode Scanner” care citeste codurile de bare si codurile QR de pe produse, oferind atat informatii cat si posibilitatea de a le cumpara online.

  • Cei care sunt curiosi ce contine fiecare folder din telefon si care au nevoie de un dezarhivator zip sau rar au la dispozitie programul “Astro File Manager” care va ofera aceasta posibilitate.

  • Util la absolut toate telefoanele cu Android este un programel denumit “Advanced Task Killer” pentru ca poate sa opreasca orice aplicatie care ruleaza pe aparat, si este util deoarece marea majoritate a utilizatorilor nu opresc aplicatiile de care nu mai au nevoie ci apasa direct butonul “Home” de pe terminal, care nu face decat sa mute aplicatiile in background, folosind din plin resursele telefonului.

Acestea sunt doar o parte din aplicatiile utile, pe viitor vom mai cauta si alte programele utile, insa ce trebuie sa tineti minte: nu instalati o multime de aplicatii, si mai ales din cauza amenintarilor din ultima perioada, nu instalati decat aplicatii cunoscute, care au primit multe review-uri positive.

Citeste mai multe despre: , , , , , , , , , ,
Catalin Calciu

Ce parere au cititorii

review

LeGumixX
7 noiembrie 2011, 13:29

Ce pot spune...sunt niste aplicatii interesante si utile..eu deja o mare parte din ele le folosesc si pot spune ca mi-au fost de folos cand am avut nevoie

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!