HomeArticoleReviewMobile › Google vor sa acapareze si navigatia GPS

Google vor sa acapareze si navigatia GPS

18 iulie 2011 | 15:14
In aceste zile cei de la Google par a fi suparati pe toata lumea, pentru ca pe langa atacurile la Microsoft si Apple cu ajutorul lui Android si la Facebook cu ajutorul lui Google +, se pare ca sunt pe cale sa atace marii producatori care actioneaza pe piata GPS-urilor.
Google vor sa acapareze si navigatia GPS
Cu siguranta ca stiti deja de serviciul Google Maps, care era un pseudo-program de tip GPS, numai bun sa completeze experienta unui GPS clasic, care avea marele dezavantaj ca nu avea preinstalate hartile ci le afisa la cerere in momentul pornirii programului Maps, incarcand astfel traficul de date al utilizatorilor.

Tocmai aceasta caracteristica ii facea pe cei de la Garmin sau de la TomTom sa stea linistiti, pentru ca ei sunt lideri pe piata de GPS-uri si harti instalate ca atare, ei nefolosind nicidecum infrastructura GSM precum sta situatia la Maps de la Google.

In ultima versiune a Google Maps, inca in stadiul Beta vine cu harti, surprinzator, downloadabile, astfel ca Google Maps sunt o solutie completa de navigatie, pentru ca nu mai este nevoie de trafic de date pe reteaua GSM decat pentru eventualele update-uri, astfel ca este eliminate necesitatea unui software tert, sau de un alt aparat cu totul – GPS –ul fiind astfel integrat in telefon.


Principala problema pentru cei ca TomTom sau Garmin este ca solutia Google este free, pe cand in cazul lor preturile nu sunt deloc de neglijat si bineinteles ca amenintarea exista si deja este concreta.


In acelasi timp Google lanseaza si alte servicii menite sa ajute/inlocuiasca GPS-urile, precum ar fi Google Transit, integrata si ea in Maps, care este foarte util in a arata cea mai buna ruta  chiar si in lipsa semnalului GPS in orasele aglomerate, inclusiv in ceea ce priveste transportul in comun.

Oricum, Google se pare ca sunt in razboi cu toata lumea, iar noi nu speram decat sa reuseasca, altfel vom plati considerabil mai mult pe niste servicii care iata, pot fi si aproape gratuite.

Citeste mai multe despre: , , , ,
Catalin Calciu

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!