HomeArticoleReviewMobile › HTC Sensation vs. Samsung Galaxy S II

HTC Sensation vs. Samsung Galaxy S II

19 iulie 2011 | 12:17
Cu atatea telefoane inteligente de top devine din ce in ce mai greu sa alegi telefonul potrivit.
HTC Sensation vs. Samsung Galaxy S II
Asa ca va propunem o comparatie intre doua telefoane care ar reprezinta cu succes clasa de smartphone-uri: HTC Sensation si Samsung Galaxy S II, doua telefoane aparute in aceeasi perioada, prima parte a lui 2011.

HTC Sensation are 148 de grame, 126,1 x 65,4 x 11,3 mm, un touchscreen S-LCD capacitiv de 4,3 inci. Galaxy S II are 116 grame, 125,3 x 66,1 x 8,5 mm, un touchsreen super AMOLED de 4,3 inci. Ceea ce inseamna ca este cu putin mai subtire si mai usor decat modelul HTC.

Galaxy S II are o memorie interna de 16 GB/ 32 GB, cu slot microSD pentru card de pana la 32GB, cu unul de 8GB inclus.

Sensation are o memorie interna de 1 GB, cu slot microSD pentru un card de pana la 32 GB, si cu unl de 8GB inclus.

Ambele telefoane sunt dotate cu cate doua camere, dintre care una de 8 MP, mergand pana la 3265x2448 de pixeli, cu autofocus si LED flash, la Sensation fiind un dual LED flash.

Camerele au ofera posibilitatea de geo tagging, touch focus, stabilizator de imagine si detectarea fetei. In plus, Sensation permite capturarea instant a imaginii.

Inregistrarea video la ambele telefoane se face la 1080p cu 30 fps, iar la HTC punctam, in plus, inregistrare stereo a sunetului. In schimb, cea de-a doua camera de la Samsung, pentru apeluri video, este ceva mai buna, mergand pana la 2 MP. Deocamdata nu conteaza prea mult acest detaliu, dar va veni o zi in care va conta cu adevarat: la ce bun sa faci apeluri video daca nu le poti face in conditii de maxima calitate?

Sistemul de operare pentru ambele smartphone-uri este Android 2.3 Gingerbread care ruleaza pe un dual core de 1,2 GHz.

Nici nu mai trebuie sa mentionam radio, EDGE, 3G (exista o varianta HTC de 4G), evident existente pe ambele telefoane. Amandoua vin intr-o singura culoare, negru.

Bateria lui Galaxy S II tine pana la 18 ore si 20 de minute in 2G (8 ore si 40 de minute in 3G), in timp ce Sensation rezista doar 8 ore si 20 de minute in 2G si 6 ore si 40 de minute in 3G.

Ambele telefoane sunt disponibile in prezent in Romania. Samsung Galaxy S II 16GB se regaseste in ofera celor de la Orange cu un pret de pornire de la 162,88 de euro si in oferta Vodafone de la 259 de euro, cu diverse pachete si abonamente. Poate fi achizitionat si fara contract, din alte magazine online si nu numai, de la un pret aproximativ de 2200 ron.

HTC Sensation porneste de la 139 de euro in oferta Vodafone, impreuna cu Vodafone Complet 1500 Internet pe mobil Extra pentru 2 ani si poate fi achizitionat si la liber cu aproximativ 2100 ron din magazine online.

Prezentari detaliate ale celor doua telefoane puteti citi in articolele dedicate HTC Sensation si Samsung Galaxy S II.
Citeste mai multe despre: , , , , ,
Cosda Despa

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!