HomeArticoleReview › Video: 5 concepte noi de interactiune cu calculatorul propuse de Microsoft

Video: 5 concepte noi de interactiune cu calculatorul propuse de Microsoft

8 mai 2012 | 11:05
Zilele acestea in Texas se desfasoara conferinta Human Factors in Computing Systems, ocazie cu care Microsoft a propus cinci concepte noi de interactiune cu calculatorul ce ar putea fi implementate in viitorul foarte apropiat.
Video: 5 concepte noi de interactiune cu calculatorul propuse de Microsoft
1. Humantenna

Ganditi-va la Humantenna ca la un set de senzori Kinect ce va capteaza miscarile corpului si le interpreteaza in comenzi date calculatorului. Exeptia o face disparitia senzorului Kinect, miscarile fiind interpretate de un dispozitiv aflat intr-un rucsac ce pare voluminos insa este doar un prototip. Dispozitivul masoara tensiunea creata pe suprafata corpului uman permitand sistemului sa identifice miscarile, gesturile si chiar locul din camera in care se afla utilizatorul.

2. LightGuide

Imaginati-va ca vreti sa invatati sa cantati la chitara sau sa faceti un exercitiu fizic corect insa nu va permiteti un instructor pentru fiecare. Ei bine, LightGuide este un sistem inteligent de tutoriale care prin intermediul unor lumini proiectate va ajuta sa faceti miscarile corecte astfel incat sa puteti invata cat mai usor ce v-ati propus. Proiectul nascut la Universitatea din Illinois isi propune sa devina un adevarat profesor virtual care sa fie capabil sa va invete o multitudine de tutoriale din diferite domenii.

3. SoundWave

SoundWave este o noua modalitate de a controla calculatorul sau consola de la distanta fara a mai fi nevoie de senzori de miscare atasati, precum Kinect. Sistemul foloseste difuzoarele si microfoanele computerului pentru a emite ultrasunete imperceptibile urechii umane pe care SoundWave le interpreteaza si le transforma in comenzi pentru PC. Inteligenta inventie este capabila sa interpreteze ultrasunetele emise pe lungimi de unda sau volume diferite reusind astfel sa masoare viteza, directia, proximitatea sau rata de schimbare a miscarilor mainii utilizatorului.

4. LCD Dual View

Probabil cea mai ingenioasa metoda dintre cele prezentate de Microsoft la conferinta din Texas este si cea mai simpla dintre toate si utilizeaza o metoda inventata acum cativa zeci de ani. Practic metoda poate rula pe orice LCD, indiferent de cat de ieftin este acesta sau de slab calitativ si imita proiectia cartilor postale care schimba fotografia imprimata atunci cand o priviti dintr-un alt unghi. Astfel, aplicand acelasi procedeu la baza, puteti rula doua filme diferite la care sa se uite doua persoane simultan pe acelasi monitor LCD. Urmatiti video pentru a va putea edifica. Noi va garantam ca merita!

5. MirageTable

Un alt mod de interactiune cu calculatorul cel putin la fel de spectaculos il preprezinta MirageTable, o solutie ce combina un proiector si un ecran 3D pentru a simula comportamentul dinamic si fizic realist intr-un mediu 3D ce imita realitatea. Astfel, puteti controla obiecte virtuale prin simpla miscare a mainii intr-o simbioza perfecta cu mediul virtual.


Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!