HomeArticoleTest Lab › Panasonic Lumix DMC-FT3 – cu cine pleci in vacanta?

Panasonic Lumix DMC-FT3 – cu cine pleci in vacanta?

5 iulie 2011 | 09:53
Pentru ca a inceput sezonul vacantelor ne-am gandit sa va prezentam un gadget util indiferent de modul in care alegeti sa va petreceti zilele de concediu. Am ales un produs lansat in martie dar care isi arata adevaratele calitati abia in aceasta perioada.
Panasonic Lumix DMC-FT3 – cu cine pleci in vacanta?

Panasonic DMC-FT3 este camera foto ideala pentru un concediu memorabil. Usoara in ciuda aspectului solid, rezistenta la socuri, etansata perfect pentru scufundari de pana la 12 metri, nederanjata nici de temperaturile extreme sau de conditiile specifice unei calduri extreme sau furtuni de nisip, camera celor de la Panasonic este instrumentul perfect pentru o vacanta pe care o vreti salvata imagine cu imagine.

Pot spune ca principalul criteriu de selectie a unei camere foto pentru mine in concediu este acela de a se incadra in buzunarul pantalonilor. Nu vreau sa fiu deranjat de genti speciale in plus agatate de mine si nici nu vreau sa fiu incurcat de obiective inutile atunci cand urc pe munte sau fac snorkeling. De aceea, DMC-FT3 a intrat in zona mea de „competente”.


Panasonic FT3 incorporeaza lentile Leica DC Vario-Elmar si ofera un zoom optic 4.6x sau 6x cu ajutorul functiei Intelligent Zoom sau un zoom optic de 9.1x dar la o rezolutie redusa la 3MP multumita functiei Extra Optical Zoom. De asemenea, compactul este echipat cu un senzor CCD de 12.1 ce permite captura de imagini la 4000x3000 pixeli si video Full HD.

In plus, stabilizare optica de imagine si un ecran LCD de 2.7″ cu o rezolutie de 230.000 alaturi de posibilitatea de a conecta camera direct la TV pentru redarea imaginilor prin conexiunea HDMI, face din Panasonic FT3 un instrument ideal pentru cei mai practici dintre noi.


Spun practici pentru ca in ultima vreme majoritatea au pus o cruce mare pe camerele foto compacte preferand optiuni din clase superioare insa care ingreuneaza foarte mult miscarile si limiteaza optiunile de vacanta. Eu prefer sa fiu confundat cu localnicii si urasc sa fiu privit ca un turist, de aceea FT3 imi permite sa fac acest lucru si totusi sa salvez si imagini de calitate atunci cand vreau asta.

Mai ales ca FT3 este capabil sa salveze si imagini in format 3D similar modului Sweep Panorama de la Sony, care inregistreaza 20 de imagini consecutive si creeaza un singur cadru 3D ce poate fi vizualizat pe televizioarele Panasonic HDTV 3D sau pe calculator cu ajutorul ochelarilor speciali.

Iar ca si noutate absoluta pentru gama Lumix de la Panasonic, camera foto DMC-FT3 include un modul GPS ce inregistreaza automat locatia exacta in momentul fotografierii. Pe langa locatia exacta sunt inregistrate si date referitoare la altitudine si directia fotografierii, cu ajutorul busolei electronice integrate. Totusi, am remarcat o problema in utilizarea modulului GPS, fiind de preferat sa il opriti atunci cand nu este nevoie de el pentru a salva cat mai multa energie pentru utilizarea camerei.


De altfel, fiind un model adresat pasionatilor de drumetii sau de scufundari in zone mai salbatice, Lumix FT3 ofera si cateva accesorii mai putin comune in sfera aparatelor foto, cum ar fi o busola pentru navigatie, altimetru si barometru.

Ca si concluzie, succesorul lui FT-2 de la Panasonic este unul reusit si aduce aminte de departe de Konica Minolta Dimage lansat in 2004 in privinta designului rigid, lentila cu zoom intern pliat, precum si faptul ca este disponibil in trei culori (argintiu, rosu sau albastru). De asemenea, Panasonic a servit o mingie buna la fileu compactelor Olympus din gama Tough prin aspectul „blindat” ce confera o anumita relaxare acelora care prefera aparatul foto pentru scufundari sau expunerea in conditii extreme.

Avantaje:

- Rezistenta la socuri, praf si apa.

- Modulul GPS si busola

- Fotografierea 3D

Dezavantaje:

- Calitatea imaginilor asa si asa

- Lipsa unui capac pentru obiectiv

-
Lipsa modului manual

Specificatii tehnice:

- Senzor CCD de 12.1 mega pixeli (1/2.33”)

- Inregistrare filme Full HD 1080 px.

- Format imagine: JPEG, film: AVCHD, QuickTime Motion JPEG

- Zoom optic 4.6x

- Distanta focala 28-128mm

- Diafragma f/3.3-5.6

- Stabilizare optica de imagine Power O.I.S.

- Macro de la 5cm

- ISO: Auto, 100-1600 (pana la 6400 in modul extins)

- Moduri de fotografiere: Auto, Scene presetate

- Balans de alb: Auto, Valori presetate, Custom

- GPS integrat, barometru, altimetru si busola electronica

- Suport de memorie SD/SDHC/SDXC

- Greutate 197 grame (cu tot cu acumulator)

Nota: 8 din 10

Pret recomandat: 1.500 RON

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!