HomeStiriFilme › Stallone acuzat ca a furat un scenariu

Stallone acuzat ca a furat un scenariu

26 octombrie 2011 | 13:31
Cine nu a auzit de Sylvester Stallone fie inca mai poarta scutece, fie merge la gradinita.
Stallone acuzat ca a furat un scenariu
Cobra, Rambo, Rocky sunt nume cu care am iesit din comunism. Sau ne-am delectat serile de iarna cu casete video, visand la visul american.

Sylvester Stallone este unul dintre actorii favoriti ai premiilor Zmeura de Aur, opusul premiilor Oscar. Adica, la categoria cel mai prost actor, Stallone are 13 nominalizari, dintre care 4 "incununate" de premiul rusinos. Ba a reusit chiar sa fie nominalizat si la cel mai prost actor in rol secundar, categorie pe care a si castigat-o o data. Culmea, una dintre nominalizari a fost ca... Sylvester Stallone, in "An Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn", din 1998.

In 2010 insa, Stallone a parut ca da lovitura cu The Expendables (tradus la noi "Eroi de sacrificiu"). Dupa retete atat de cunoscuta pe plaiurile mioritice, Stallone a scris, a regizat si a avut rolul principal intr-un film in care toti baietii batausi ai Hollywood-ului s-au intalnit sa ii incinga pe cei rai. Alegeti oricare actor vreti si veti vedea ca numele ii apare pe afisul filmului: Jet Li, Dolp LundgrenTery Crews, Mickey Rourke, Eric Roberts, Arnold Schararzenegger, Bruce Willis, Stone Cold Steve Austin, Gary Daniels, Jason Statham. Povestea? Un clasic sandvis: ei buni, un tiran malefic, la mijloc o fata frumoasa si in pericol. Asezonat cu lupta pentru o cauza dreapta, piperat cu ceva sacrificii bune de umezit ochii si insotit de atat de multe replici clasice din filmele de profil incat poti crede ca esti la un concurs "recunoasteti replica". Inutil de precizat bataile, luptele, armatele, tatuajele, efectele speciale, situatiile limita, gloantele, sabiile, cutitele, masinile, exploziile etc.Greu sa nu fie un succes dupa lista lunga de actori care joaca, greu insa de denumit un adevarat succes. Cert este ca filmul a revitalizat un pic lucrurile si toti s-au grabit sa anunte The Expendables 2, pentru august 2012. Sa nu credeti ca lista s-a micsorat insa. Din contra. Probabil pentru ca distractia a fost maxima, la echipa initiala s-au alaturat si Jean-Claude Van Damme, Liam Hemsworth, Chuck Norris si, se pare, si John Travolta.

Si cand distractia era mai in tot, Sylvester Stallone a fost acuzat ca... a furat scenariul. Greu de crezut, dar cineva si-a mai imaginat acest fir epic!!

Scenaristul Marcus Webb sustine ca scenariul lui Stallone este asemanator si pe alocuri chiar idetintic cu opera sa, "The Cordoba Caper", creata in 2006. Si, evident, cere daune. Ramane de vazut ce se va intampla, cum va evolua procesul si daca va fi blocata continuarea sau totul se va reduce la bani.

Si, ca sa fim sinceri, cat am editat acest material, cei din echipa au gasit un nume care lipseste: Steven Segal. Probabil nu a raspuns la telefon.
Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!