HomeStiriFoto Video › Adio Megapixel, este timpul pentru camerele GIGApixel

Adio Megapixel, este timpul pentru camerele GIGApixel

25 iunie 2012 | 09:32
In timp ce inca salivam dupa camerele foto cu cat mai multi megapixeli, cercetatorii au lansat o tehnica capabila sa captureze imagini la 50 gigapixeli despre care acestia spun ca va fi integrata si vanduta pe piata in aproximativ cinci ani.
Adio Megapixel, este timpul pentru camerele GIGApixel
Noua tehnologie arunca la cos cu actualele camere, in special cu cele prevazute pe smartphone-uri. Daca camera care echipeaza iPhone 4S se situeaza la un standard de 8 megapixeli, noua tehnologie poate captura imagini la 50 de gigapixeli, adica 50.000 de megapixeli. Mai mult, tehnologia este de cinci ori mai buna decat maximul de analiza vizuala de care este capabila ochiul uman. Astfel, este posibil sa descoperiti ca ati fotografiat detalii pe care nici nu aveati cum sa le remarcati „dintr-o privire”.


Inventia apartine unei echipe de cercetatori comuna a Duke University si Universitatea din Arizona care au dezvoltat un prototip care sincronizeaza 98 de camere de dimensiuni mici pentru a produce o imagine gigant. Tehnologia de a realiza imagini pentru a fi apoi „lipite” intr-o imagine de rezolutie inalta nu este deloc noua. Noutatea cercetatorilor de la cele doua universitati este ca prototipul lor de 2,5 metri cu o grosime de 20 cm, realizeaza aceste imagini fara a mai necesita postprocesare.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!