HomeStiriFoto Video › Nikon te invita sa descoperi fotografia 3D

Nikon te invita sa descoperi fotografia 3D

23 februarie 2012 | 10:46
Functia de fotografiere 3D, disponibila pe aparatele Nikon COOLPIX, ofera un mod spectaculos de a te bucura de imaginile pe care le surprinzi cu aparatul tau foto. Experienta este unica, recreand formele tridimensionale ale subiectilor pe ecranul televizorului 3D, pastrand in totalitate detaliile si culorile naturale.
Nikon te invita sa descoperi fotografia 3D
Nikon ofera 6 aparate COOLPIX care pot inregistra fotografii in format 3D: COOLPIX P510, COOLPIX P310, COOLPIX S9300. COOLPIX S6300, COOLPIX S100 si COOLPIX L810.

Cum functioneaza?

Fotografiile 3D sunt de fapt doua imagini 2D suprapuse, care vazute cu ochelarii speciali pentru televizoarele 3D dau impresia unei a treia dimensiuni: adancimea.

Pentru a reda imagini 3D este asadar nevoie de inregistrarea imediata a doua fotografii, distantate in asa fel incat sa preia perspectiva fiecarui ochi. Functia 3D disponibila pe oricare dintre cele sase aparate Nikon COOLPIX enumerate mai sus te ghideaza in asa fel incat imaginea sa fie preluata corect. Mai intai se realizeaza prima fotografie, dupa care aparatul foto afiseaza o portiune translucida a acesteia care trebuie sa suprapusa perfect pe al doilea cadru. Pentru a pastra corecta luminozitatea si claritatea in ambele cadre, aparatul foloseste aceleasi setari si acelasi punct de focus.

Imaginile 3D sunt salvate in aparat si pentru a fi vizualizate este necesara conectarea prin HDMI la un televizor sau monitor 3D. Pentru majoritatea televizoarelor este necesara purtarea de ochelari speciali la redarea fotografiilor.


Ce subiecte pot fotografia in 3D?

Cele mai bune subiecte pentru 3D sunt cele statice. Avand in vedere ca trebuie realizate doua fotografii consecutive, aveti grija ca subiectul votru sa nu se miste brusc pentru ca efectul tridimensional nu va putea fi creat. Peisajele, fotografia de produs sau portretele sunt cele mai uzuale subiecte pentru 3D.

Va invitam sa aflati mai multe despre noua gama Nikon COOLPIX, care contine aparate cu functie 3D, dar si cele mai multe aparate zoom de pe piata, la adresa http://www.nikonisti.ro/articole/nikon-coolpix-cea-mai-numeroasa-gama-de-super-zoom-uri/830.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!