HomeStiriFoto Video › Primul serial de televiziune filmat integral cu camere foto DSLR

Primul serial de televiziune filmat integral cu camere foto DSLR

23 iunie 2011 | 09:52
Marti, 28 iunie 2011 va fi lansat primul serial din lume filmat in totalitate cu aparatura DSLR Nikon. Sitcom-ul "Eu, Tu, El si Ea" va fi difuzat saptamanal la Prima TV iar pentru filmarea celor sase episoade ale primului sezon au fost utilizate trei aparate Nikon D7000.
Primul serial de televiziune filmat integral cu camere foto DSLR
Dupa ce Romania a fost reprezentata la Eurovision 2010 de Paula Seling ce s-a promovat printr-un videoclip realizat in exclusivitate cu camere foto DSLR, iata ca a venit randul ca o televiziun e publica sa anunte primul serial TV filmat integral cu ajutorul camerelor foto DSLR.

Pentru cei interesati si de calitatea imaginii, acest serial va oferi campuri de profunzime inguste, datorate diafragmei largi a obiectivelor, cadre cu un unghi mai mare decat cel utilizat in general in televiziune, precum si o atmosfera cinematica, oferite prin efectul bokeh de defocalizare placuta a planului secund.


Alexandru Durac, Director de imagine al serialului “Eu, Tu, El si Ea” a declarat: „Mi-a placut la aparatul foto Nikon D7000 adaptabilitatea si meniul prietenos. Datorita structurii serialului, gag-uri inlantuite, am putut testa aparatul in diverse medii si conditii de iluminare. Am apreciat atat modul Full HD de filmare cat si culorile pastelate ale imaginilor realizate. Pentru un aparat foto s-a descurcat foarte bine pe platoul de filmare, cu o singura mentiune asupra focusului care uneori a fost mai greu de corectat pe actiunea personajelor fata de o camera profesionala de filmat. Una peste alta, Nikon D7000 este un aparat foto care, in afara de functiile lui native pe care le indeplineste cu brio, si filmeaza la un standard ridicat.”


Lansat in septembrie 2010, D7000 este primul aparat DSLR din gama Nikon care filmeaza Full HD. Senzorul CMOS de 16,2MP ofera o rezolutie inalta si performante excelente in lumina scazuta, atat pentru fotografiere, cat si pentru filmare. Oferind un interval ISO cuprins intre 100 si 25600, o acoperire a cadrului de 100% in vizor, fotografiere cu 6fps, 39 de puncte de focalizare si corp partial din magneziu, rezistent la intemperii, Nikon D7000 face trecerea intre aparatele DSLR adresate amatorilor si cele pentru profesionisti, satisfacand cerintele ambelor categorii de utilizatori.

Serialul “Eu, Tu, El si Ea” va fi difuzat la Prima TV in fiecare marti, incepand din 28 iunie, de la ora 21:00.

Citeste mai multe despre: , , , , , , , , ,
Cosda Despa

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!