HomeStiriFoto Video › Televizorul viitorului ar putea fi un panou transparent

Televizorul viitorului ar putea fi un panou transparent

18 mai 2012 | 12:01
Toata lumea se intreaba care va fi urmatorul pas in industria televizoarelor dupa aparitia display-ului inteligent Apple. Unul dintre raspunsuri este oferit de tehnologia TOLED, nominalizat in 2011 la iF Deign Concept si care reprezinta un ecran trnsparent care ?dispare? atunci cand il opriti integrandu-se perfect cu mediul inconjurator.
Televizorul viitorului ar putea fi un panou transparent
Tehnologia premiata anul trecut revine in atentia publicului prin intentia catorva producatori de a incepe productia in masa de display-uri TOLED, tehnologie aflata momentan intr-o forma incipienta insa care poate fi dezvoltata de la televizoarele pentru uzul casnic pana la panourile publicitare stradale.

Tehnologia introduce cateva inovatii tehnice combinand ecranele LCD conventionale cu cele mai recente tehnologii de afisare TOLED. Acest lucru permite crearea de imagini in miscare pe o suprafata transparenta ce pare inexistenta atunci cand opriti dispozitivul.


Prima companie care a anuntat ca va produce televizoare bazate pe tehnologia TOLED este Loewe, companie care de altfel a prezentat si prototipul de anul trecut la competita mentionata mai sus. Acestia nu sunt straini de lansarea de televizoare care utilizeaza tehnologii inca neexploatate. In 1998, Loewe a lansat pe piata primul televizor conectat la Internet, cu mult inainte de aparitia iTunes sau YouTube. In acelasi an, compania a introdus pe piata primul televizor cu ecran plat.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!