HomeStiriGames › 90 la suta dintre gameri vor face tranzitia catre mobile

90 la suta dintre gameri vor face tranzitia catre mobile

27 iunie 2011 | 12:00
Social gaming-ul a devenit un stil de viata pentru majoritatea utilizatorilor de telefoane mobile inteligente. Zilnic, milioane de oameni urmaresc activitatea altora in jocurile preferate sau interactioneaza pentru a schimba sau cumpara diferite obiecte sau informatii virtuale necesare in jocurile preferate.
90 la suta dintre gameri vor face tranzitia catre mobile
Fie ca este vorba de Farmville sau de Angry Birds, jocurile sociale au devenit in ultima perioada celebre. Daca pana acum ceva vreme, companiile dezvoltau in principal jocuri pentru PC-uri sau cel mult console, mai nou, producatorii de jocuri declara ca ponderea clientilor care prefera sa plateasca pentru jocuri ce implica o componenta sociala pentru smartphone-uri a depasit intr-un procent covarsitor pe cel pentru PC sau console la un loc.

Multumita acestor studii, Jeffrey Jiang, un manager al Dimensiuni Touch Singapore, companie care dezvolta jocuri pentru platforme diferite, a declarat pentru AFP ca in viitor peste 90% intre gameri vor face tranzitia catre jocurile dezvoltate pentru platformele ce ruleaza pe mobile.

Nu stim daca informatia dezvoltatorului de jocuri este reala insa stim cu totii impactul jocurilor de genul Farmville sau Angry Birds si impactul pe care l-au avut in randul utilizatorilor de smartphone-uri. Daca la asta adaugam ca vicepresedintele Zynga, producatorul numarul unu de jocuri cu caracteristica sociala pentru Facebook, a declarat de curand ca in 2015 vor exista 1,1 miliarde de telefoane inteligente conectate la Internet, tindem sa ii dam dreptate ca acel gamer pe care il cunoastem noi poate fi o specie pe cale de disparitie.

Citeste mai multe despre: , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!