HomeStiriGames › De ce iubim... jocurile

De ce iubim... jocurile

5 august 2011 | 14:51
Psihologii au incercat sa raspunda la o intrebare care ii chinuie de mult timp pe parinti si pe partenerii de viata: de ce ne plac jocurile?
De ce iubim... jocurile
Se pare ca multi dintre jucatori aleg sa petreaca ore in sir in fata calculatorului pentru sansa de a experimenta in lumea virtuala abilitati de care nu au parte in lumea reala.

Rolul asumat in cadrul jocului creaza jucatorului pasiunea si placerea de a juca in continuare. Echipa doctorului Andy Przybylski a studiat aproape o mie de gameri fani ai unor tipuri diversificate de jocuri: The Sims, Call of Duty sau World of Warcraft.

Concluzia a fost ca subiectii s-au simtit mai bine, au avut chiar o reactie pozitiva fata de propria persoana adoptand diverse roluri si atitudini in joc. Ei au fost cu atat mai incantati cu cat diferenta intre persoana reala si caracterul utilizat in joc era mai mare. Ceea ce l-a determinat pe seful echipei de cercetatori sa declare ca jucatorii nu fug de ceva, ci fug spre ceva, spre o forma dorita a propriei persoane. Aceasta ar contrazice concluzia initiala a specialistilor, conform careia cei care petrec ore in sir in jocuri urmaresc doar sa se detaseze de ceva.
Citeste mai multe despre: , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!