HomeStiriGames › Diablo 3 are probleme cu legea in Coreea

Diablo 3 are probleme cu legea in Coreea

6 iunie 2012 | 09:50
Totul a inceput de la problemele de logare a gamerilor pe serverele oficiale Blizzard. Cum legile coreene spun ca daca un produs nu functioneaza din motive independente de cumparator, acesta trebuie sa i se inapoieze banii in termen de sapte zile de la data achizitionarii. In consecinta, multi gameri coreeni si-au cerut banii inapoi.
Diablo 3 are probleme cu legea in Coreea
Blizzard insa are o politica sticta in acest sens, nu negociaza cu gamerii. Drept urmare, in cursul zilei de ieri, Politia coreeana a dat buzna in birourile companiei confiscand tot ce le-a cazut in mana si a inceput o ancheta proprie impreuna cu Fair Trade Commission (FTC) in incercarea de a se lamuri daca compania a incalcat legile coreene privind comertul electronic si a contractelor comerciale.

Ancheta este lansata la doar doua saptamani de la lansarea jocului, timp in care Blizzard a vandut peste 6,3 milioane de copii in intreaga lume. Desi vanzarile sutn spectaculoase, numarul de gameri mare a dus la o serie de probleme legate de logare pe serverele companiei pentru a putea juca jocul. Desi Blizzard a lansat un patch zilele trecute care promite ca rezolva o mare parte din problemele cu logarea pe servere, actiunea coreeana continua.

Actiunea FTC si a Politiei din Coreea este consecinta faptului ca „sute” de cumparatori de Diablo 3 s-au plans ca singurele momente cand pot juca jocul sunt noptile din timpul saptamanii, in rest conectarea la serverele oficiale fiind imposibil de realizat. Blizzard a refuzat sa le restituie banii acestora invocand anumite clauze din contract, motiv pentru care gamerii au sesizat oficialitatile.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!