HomeStiriGames › Gamerii se intrec la Constanta pentru a ne reprezenta la Cupa Mondiala a Sportului Electronic

Gamerii se intrec la Constanta pentru a ne reprezenta la Cupa Mondiala a Sportului Electronic

20 august 2012 | 12:50
Professional Gamers League (PGL), organizatorul campionatelor nationale de jocuri electronice, organizeaza o noua competitie ? finala ESWC (Electronic Sports World Cup) 2012 Romania. Finala Nationala pentru Cupa Mondiala a Sportului Electronic va avea loc in perioada 25 ? 26 august 2012, la Forte Games, in Constanta.
Gamerii se intrec la Constanta pentru a ne reprezenta la Cupa Mondiala a Sportului Electronic

Jocurile oficiale ale ESWC 2012 Romania sunt Starcraft 2 si FIFA 12, iar la fiecare competitie vor participa cate 16 dintre cei mai buni jucatori din tara.

Cei mai buni doi jucatori din fiecare concurs vor reprezenta Romania la Finala Mondiala Electronic Sports World Cup, care se va desfasura la Paris, in perioada 1–4 noiembrie. Toate cheltuielile de participare ale castigatorilor vor fi suportate de PGL.

Conform presedintelui PGL, Silviu Stroie, este al cincilea an cand in Romania se organizeaza calificari nationale pentru aceasta cupa mondiala. Anterior, concursuri au mai fost organizate in 2003, 2005, 2007 si 2009.

Competitia de la malul marii va gazdui si un concurs de Counter-Strike 1.6, care va debuta in prima zi a finalei ESWC. Cele mai bune 8 echipe dintre cele 16 inscrise in competitie vor juca finala pe data de 26 august. De aceasta data, premiile pentru castigatori vor fi in bani, astfel ca echipa de pe locul intai va primi 800 de euro, cea de pe locul doi – 500 euro, a treia cea mai buna echipa 300 euro, a patra 200 euro, iar echipele clasate pe locurile cinci si șase cate 100 de euro. 

Citeste mai multe despre: , , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!