HomeStiriGames › Nintendo are probleme financiare

Nintendo are probleme financiare

31 octombrie 2011 | 12:25
Dupa succesul exorbitant inregistrat de consola Wii in trecut, compania se lupta sa supravietuiasca vanzarilor tot mai proaste in ultima perioada si spera sa revina la stralucirea din trecut anul viitor, odata cu lansarea unei noi console.
Nintendo are probleme financiare
De la inceputul acestui an pana in prezent, Nintendo nu a vandut decat 3,350,000 de console Wii in intreaga lume, ceea ce este foarte putin. De asemenea, vanzarile de jocuri pentru consola Wii s-au injumatatit fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 65,2 milioane unitati la 36,5 milioane.

Consola Nintendo 3DS pare a fi un fiasco cu vanzari total de doar trei milioane de unitati la nivel global impreuna cu opt milioane de jocuri pentru acestea in timp ce consola regularDS a cazut in vanzari de la sapte milioane de unitati la aproximativ trei milioane de unitati din aprilie pana in septembrie 2011.

In consecinta, veniturile Nintendo au scazut cu aproximativ 41%, pierderi anuale pe care compania japoneza nu le-a mai inregistrat de 30 de ani. Este lesne de inteles de ce sperantele companiei sunt acum indreptate catre viitoarea consola Wii U ce urmeaza sa fie lansata in iunie 2012.

Citeste mai multe despre: , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!