HomeStiriHardware › Apple ar putea vinde peste 22 de milioane de iPad-uri pana la sarbatori

Apple ar putea vinde peste 22 de milioane de iPad-uri pana la sarbatori

23 august 2011 | 10:44
Avertismentele analistilor se transforma in realitate, laptopurile pierzand procente importante din piata in favoarea tabletelor. Mondial, atacul tabletelor impotriva laptopurilor este condus de iPad 2, care, conform specialistilor, se va vinde in nu mai putin de 22 de milioane de unitati pana in perioada sarbatorilor de iarna.
Apple ar putea vinde peste 22 de milioane de iPad-uri pana la sarbatori
Conform unui ultim raport al DisplaySearch, pentru al doilea trimestru, noile tabletele a celor de la Apple au inregistrat o crestere globala de 400% cu pana la 16,4 milioane de unitati vandute in timp ce piata laptopurilor a inregistrat o crestere de doar doi la suta si o piata de desfacere de doar 48 milioane de euro.

De asemenea, Gartner sustine intr-un alt raport ca vanzarile de PC-uri din Europa de Vest au scazut in al doilea trimestru al lui 2011 cu peste 19 la suta in timp ce Apple se bucura de o majorare a cotei de piata in aceeasi regiune tot mai mare. Desi iPad a mai pierdut teren in fata tabletelor rivale, acestea isi pastreaza inca un procent de 75% din piata conform unui studiu ABI Research.

Impulsionati de ultimele cifre raportate de Apple, mai toti producatorii, de la HP pana la Acer sau LG au aparut brusc pe piata cu propriile variante de tablete.


Citeste mai multe despre: , , , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!