HomeStiriHardware › Cea mai mare tableta din lume este turceasca

Cea mai mare tableta din lume este turceasca

16 noiembrie 2011 | 13:03
Turcii le-au luat fata granzilor Google si Sony care se bat in declaratii razboinice despre cum isi vor lansa propriile servicii TV pe display-uri imense interactive. Pana atunci, turcii au prezentat un televizor de 65 inch care ruleaza Android Honeycomb.
Cea mai mare tableta din lume este turceasca
Ardic este numele companiei turcesti care a prezentat cea mai mare tableta din lume ce poate inlocui cu succes clasicul televizor. Aceasta are o diagonala impresionanta, suporta Full HD si o rezolutie de 1080p. Prototipul prezentat ruleaza Android cu ajutorul a doi senzori ce capteaza miscarile de pe suprafata ecranului iar turcii pregatesc deja o versiune ce include patru senzori de miscare.

Singurul lucru in comun pe care tableta gigantica il mai are cu televizorul asa cum il stim este ecranul LCD. De aici mai departe, prototipul prezentat de turci include un procesor Nvidia Tegra 2 SoC, 1GB RAM, 16GB spatiu de stocare, camera, conexiuni HDMI, USB, microSD si conectivitate WiFi si 3G.

Problema o reprezinta faptul ca pentru a naviga pe tableta gigantica va trebui sa va ridicati intotdeauna din fotoliu pentru ca banala telecomanda nu exista. De aceea, turcii sunt increzatori ca device-ul va prinde doar in comunitatile de business pentru prezentari sau in educatie acolo unde copii vor fi foarte incantati sa invete lucruri noi navigand pe ecranul gigantic.

Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!