HomeStiriHardware › Forrester: Rivalii iPad vor vinde mai bine in Europa

Forrester: Rivalii iPad vor vinde mai bine in Europa

9 august 2011 | 10:23
Analistii Forrester se asteapta ca in 2011 sa se vanda peste 48 de milioane de tablete dintre care jumatate in SUA, aproximativ 30 la suta in Europa, 15 la suta in Asia si cinci la suta in America Latina.
Forrester: Rivalii iPad vor vinde mai bine in Europa
Conform raportului dat publicitatii, tableta celor de la Apple, iPad, urmeaza sa domine autoritar piata, cu un procent din piata americana de 80% si un procent de 70% din piata europeana. Pe de alta parte, aceiasi analisti afirma insa ca tableta americana pierde teren in Europa de la luna la luna in fata rivalilor.

Convingerea analistilor Forrester fiind aceea ca odata lucrat la preturi, producatori ca Asus, HP, Toshiba sau Samsung pot lua fata producatorului american atunci cand vine vorba de vanzarea de tablete pe batranul continent. Principalul motiv invocat de analisti fiind acela ca Apple este reprezentat destul de slab in tarile europene, distributia rivalilor fiind una mai buna si mai elaborata.


Daca in SUA, Apple detine aproximativ 300 de magazine, in Europa, compania are 50 de magazine oficiale pe tot continentul iar in relatia cu distribuitorii locali este tratat la fel ca oricare dintre producatori, ba uneori produsele rivalilor sunt promovate mult mai eficient.

De asemenea, Forrester a realizat un sondaj de opinie pe 14.000 de consumatori adulti din Franta, Germania, Italia, Spania, Suedia, Marea Britanie, Olanda si Belgia. Conform studiului, intre doi si sapte la suta dintre consumatorii intervievati au declarat ca detin o tableta, intre 10 si 14 la suta spun ca intentioneaza sa achizitioneze una in viitorul apropiat, produsul de la Apple pierzand insa din interesul acestora din cauza pretului inca prea piperat pentru majoritatea buzunarelor europene.

Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!