HomeStiriHardware › In 2011 s-au vandut mai multe smartphone-uri decat PC-uri

In 2011 s-au vandut mai multe smartphone-uri decat PC-uri

6 februarie 2012 | 11:54
Conform Canalys Research, o companie specializata in studii de piata, anul 2011 a fost unul al rasturnarilor de situatie. Astfel, pentru prima data in istorie, smartphone-urile s-au vandut mai bine decat PC-urile.
In 2011 s-au vandut mai multe smartphone-uri decat PC-uri
Conform companiei de analiza, au fost distribuite pe piata (nu vandute) peste 488 de milioane de smartphone-uri in intreaga lume in 2011, in timp ce, numarul PC-urilor distribuite anul trecut pe piata nu a depasit numarul de 414 milioanede bucati. Interesant este faptul ca in numarul de PC-uri distribuit pe piata apar in mod eronat si tabletele, indiferent de forma sau dimensiunile acestora.

Revenind la smartphone-uri, conform unui studiu IDC dat ieri publicitatii, Apple conduce detasat in top cu 93,1 milioane de terminale livrate, urmat de Samsung cu 91,9 de telefoane distribuite si, surprinzator, Nokia inca ocupa locul al treilea in topul producatorilor de smartphone-uri cu 19,6 milioane de dispozitive distribuite pe piata in 2011. RIM ocupa locul al patrulea in top, insa numarul terminalelor distribuite pe piata in 2011 de acestia este atat de putin relevant incat nici nu s-au mai sichisit sa le mentioneze (Canalys Research).

Pe de alta parte, numarul tabletelor livrate pe piata in 2011 este de 63,2 milioane de unitati, acestea lovind direct in piata netbook-urilor aflate in cadere libera de peste 34% doar in cursul anului trecut.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!