HomeStiriHardware › In viitor, amatorii de pacanele vor controla jocul doar din ochi

In viitor, amatorii de pacanele vor controla jocul doar din ochi

6 ianuarie 2012 | 11:11
Ei bine, domnilor si doamnelor, avem placerea de a va anunta ca o echipa de suedezi a inventat primul joc de tip Arcade controlat integral cu ajutorul ochilor.
In viitor, amatorii de pacanele vor controla jocul doar din ochi

Primul test facut de acestia a fost, se pare, un succes, iar primul joc selectat pentru a fi controlat cu ajutorul ochilor este celebrul Asteroids. Tehnologia foloseste un senzor ce urmareste miscarile ochilor si permite utilizatorilor sa „dea click” atunci cand clipesc.


Succesul reputat de suedezii de la Tobii cu primul joc Arcade controlat cu privirea a fost mirosit rapid de Microsoft care s-a grabit deja sa anunte ca tehnologia acestora va fi integrata in viitorul sistem de operare Windows 8 pentru a usura utilizarea acestuia atunci cand vine vorba de notebook-uri.

Tehnologia va fi prezentata pentru prima data la CES 2012 din Las Vegas in aceasta saptamana si nu am putut sa ne abtinem si sa nu ne imaginam cum vor arata salile de jocuri din Romania in viitorul apropiat, in care amatorii de pacanele isi vor putea controla jocul din priviri in timp ce isi savureaza bautura preferata.

Citeste mai multe despre: , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!