HomeStiriHardware › Microsoft promite reducerea utilizarii necesarului de memorie in Windows 8

Microsoft promite reducerea utilizarii necesarului de memorie in Windows 8

12 octombrie 2011 | 10:35
Pentru a doua oara in istoria Microsoft, o noua versiune de Windows va reduce necesarul de memorie pentru functionarea sistemului de operare. Daca Windows 7 avea ca cerinte un minimum de 1GB de memorie pentru a functiona, la fel ca si Vista, noul sistem de operare va functioona sub acest prag, conform Microsoft.
Microsoft promite reducerea utilizarii necesarului de memorie in Windows 8
Compania a declarat ca a lucrat la posibilitatea de a scadea consumul de memorie in Windows 8, spunand ca noul sistem de operare va reduce cu aproximativ 40% aceste caracteristi printr-un sistem de gestionare a memoriei foarte eficient. Demonstratia facuta pe versiunea Build a aratat ca Windows 8 a utilizat 281MB pentru a realiza 29 de procese diferite in timp ce Windows 7 a utilizat 404MB pentru a indeplinii 32 de procese.

Secretul noului mod de consum al memoriei este legat de modul de gestionare a proceselor pornite, in functie de importanta lor predefinita de producator. De exemplu, un antivirus nu primeste aceeasi prioritate in ceea ce priveste consumul de memorie ca si o aplicatie de birou deschisa si care ruleaza in prim-plan.

Pariul celor de la Microsoft in ceea ce priveste Windows 8 este faptul ca acesta trebuie sa consume foarte putina energie, astfel incat sa fie adoptat si pe tablete sau alte dispozitive mobile, stiut fiind faptul ca noul sistem de operare are doua moduri de operare, cel clasic si cel Metro, specific dispozitivelor mobile comprimate.

Daca experimentul Windows 8 reuseste, este foarte probabil ca in scurt timp sa avem o serie de dispozitive mobile ce vor rula pe sistemul de operare al celor de la Microsoft si astfel vom avea de a face cu un concurent foarte puternic pentru piata deja creeata de Apple sau Samsung impreuna cu Google.

Citeste mai multe despre: , , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!