HomeStiriHardware › Panasonic, Samsung si Sony se unesc pentru a inova noua generatie de ochelari 3D

Panasonic, Samsung si Sony se unesc pentru a inova noua generatie de ochelari 3D

9 august 2011 | 09:48
Cele patru companii au anuntat ca intentioneaza se isi uneasca fortele pentru a dezvolta un nou standard tehnologic in domeniul ochelarilor 3D. Initiativa a primit numele Full HD 3D Glasses Initiative.
Panasonic, Samsung si Sony se unesc pentru a inova noua generatie de ochelari 3D
Conform acestui acord, cele patru companii intentioneaza sa lucreze impreuna la dezvoltarea si licentierea tehnologiei pentru ochelarii 3D cu conexiune RF (radio-frequency), inclusiv a protocoalelor RF ce stau la baza comunicarii intre ochelari si ecranele 3D compatibile, precum televizoarele, monitoarele de computere, proiectoarele sau sistemele cinema 3D ce functioneaza acum cu ochelari activi

Standardizarea va include totodata si multiple protocoale pentru comunicarea in sistem IR (infra-red) intre ochelarii 3D si ecranele 3D, de la cele dezvoltate de catre Panasonic si XPAND 3D, pana la protocoalele companiilor Samsung si Sony.

Licenta pentru tehnologiile standardizate generate in cadrul nou anuntatei Initiative Full HD 3D Glasses va fi lansata in septembrie 2011, moment la care va incepe si dezvoltarea unor noi modele de ochelari 3D construiti pe baza acestor standarde. Ochelarii universali produsi pe baza noilor protocoale IR / RF vor fi comercializati pe piata incepand cu 2012 si se intentioneaza sa fie compatibili si cu televizoarele 3D pe sistem activ comercializate in 2011.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!