HomeStiriHardware › RAMClud: Ideea de a stoca toate datele in RAM

RAMClud: Ideea de a stoca toate datele in RAM

14 noiembrie 2011 | 12:28
Cercetatorii de la Universitatea Stanford au gasit o solutie pentru a depasi blocajele de latenta si a creste performanta hard-disk-urilor intr-un sistem de stocare universal. Potrivit unui document publicat recent ei cred ca memoria RAM a sistemului bazat pe cloud ce include 1.000 de servere si o capacitate RAM toatala de 64 de TB poate fi construit chiar si in prezent pentru aproximativ patru milioane de dolari.
RAMClud: Ideea de a stoca toate datele in RAM
In comparatie cu un sistem bazat pe stocarea datelor in hard-disk-uri, RAMCloud ar putea avea latente 1000x mai mici. Sistemul poate utiliza tehnici de replicare pentru a depasi problemele de volatilitate sau de pierdere a datelor in cazul in care alimentarea cu energie este intrerupta.

Mai mult, cercetatorii estimeaza ca un singur server bazat pe RAMCloud ar putea suporta un milion de solicitari pe secunda in timp ce sistemele bazate pe hard-disk-urile clasice pot suporta doar pana la 10.000 de solicitari.

In final, pretul pentru a construi un astfel de sistem este mult mai mic daca tinem cont ca pretul la DRAM de astazi este similar cu acela de acum zece ani.

Citeste mai multe despre: , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!