HomeStiriHardware › Riscurile la care te expui cand utilizezi tableta

Riscurile la care te expui cand utilizezi tableta

26 ianuarie 2012 | 09:53
Evident, in cazul utilizarii oricarui gadget, exista cateva riscuri, mai mici sau mai mari, unele dupa norocul utilizatorului altele dupa... inteligenta lui.
Riscurile la care te expui cand utilizezi tableta
Nu le mai trecem in evidenta pe cele care se refera la scaparea tabletei pe picioare sau in capul cuiva, tinand cont ca, totusi, dimensiunile si greutatea tabletei se pot dovedi destul de periculoase. Cercetatorii de la Harvard School of Public Health au realizat un studiu care a aratat alte riscuri majore la care te supui atunci cand utilizezi o tableta.

Studiul a fost realizat pe un grup de 15 subiecti,toti sub 40 de ani, familiarizati cu tabletele, carora li s-au pus la dispozitie iPad 2 si Motorola Xoom. Utilizand un sistem de analiza 3D in infrarosu, cercetatorii au observat ca gatul utilizatorilor era mult mai indoit comparativ cu pozitia in cazul utilizarii unui laptop sau a unui calculator, mai ales cand tableta era tinuta pe picioare. Evident, si muschii umerilor sunt afectati si pot cauza probleme pe termen scurt sau chiar lung.

Utilizatorii au la dispozitie cateva metode de a ameliora efectele negative: sa isi schimbe pozitia la fiecare 15 minute sau sa faca miscari de rotatie  ale gatului, pentru a mai elibera din presiune. La modul ideal, dispozitivul trebuie reglat la un unghi de 30 de grade, recomandarea fiind de a folosi un suport.O solutie in acest sens este PadPivot, care la doar 20 dolari se poate dovedi o investitie utila impotriva durerilor si disconfortului create de utilizarea unei tablete.
Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!