HomeStiriHardware › Surface, noua tableta Microsoft

Surface, noua tableta Microsoft

19 iunie 2012 | 10:35
Microsoft a prezentat noua sa tableta, Surface, in cadrul unui eveniment dedicat.
Surface, noua tableta Microsoft
 O tableta de 9,3 mm, cu un display de 10,6 inci, la o rezolutie de 1366x768. Cantareste aproximativ 700 de grame si are un port USB 3.0, un DisplayPort si un slot de card microSD.

Surface este insotita de o tastatura magnetica "Touch Cover" de doar 3 mm. Steve Sinofsky, CEO Windows si Windows Live Microsoft a afirmat ca tastatura reactioneaza mai rapid decat oricare alta.

Surface va fi disponibila in doua modele. Una va rula Windows RT (Metro Windows 8) si cealalta va rula o versiune Pro.

Windows RT Surface va putea fi achizitionata in varianta de 32 sau de 63 GB, in timp ce versiunea Intel Surface va avea spatiu mai mare de stocare.

Intel Surface va fi, de asemenea, cu ceva mai groasa, de 13,5 mm si va cantari aproape 900 de grame. Display-ul este un ClearType, cu o rezolutie superioara. Nici in cazul lui Intel Surface oficialii nu au ezitat sa declare lucruri cel putin provocatoare. Energia consumata este mai mica decat in cazul procesoarelor Ivy Bridge Core i5 si Intel Surface rivalizeaza cu cele mai bune Ultrabook-uri anuntate vreodata. Tableta include si un stylus la 600 DPI.

Microsoft nu a oferit detalii despre pretul tabletei, unul dintre putinele elemente care ar putea crea probleme dominatiei Apple pe piata tabletelor. Cei mai multi considera ca daca Surface va depasi pragul de 500 de dolari, Microsoft va avea probleme in a convinge clientii sa ii cumpere noul produs.

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!