HomeStiriHardware › Tastatura care merge cu energie solara

Tastatura care merge cu energie solara

22 iunie 2011 | 14:23
Logitech a decis sa exploateze energia alternativa creand prima tastatura solara din lume, Wireless Solar Keyboard K750, prezentata chiar de Ziua Mondiala a Soarelui.
Tastatura care merge cu energie solara
Tastatura se incarca singura oriunde exista o sursa de lumina – atat lumina solara, cat si lumina ambientala - si ramane incarcata cel putin 3 luni in intuneric total. Wireless Solar Keyboard K750 este acum disponibila in Romania la un pret recomandat de 349 de lei. Dincolo de noutatea produsului, inginerii de la Logitech s-au gandit sa atraga atentia asupra utilizarii acestui tip de energie prin cateva date intereasnte.

In primul rand, daca intreaga lume ar folosi tastatura Logitech Wireless Solar K750, 828 de milioane de baterii AA ar fi economisite in fiecare an. Daca aceste baterii ar fi dispuse una in continuarea celeilalte, ar inconjura cu usurinta Ecuatorul.

Doar o ora din puterea soarelui depaseste cantitatea de energie consumata de 6,8 miliarde de oameni pe an. Iar daca lumea si-ar lua energia electrica doar din puterea solara prin intermediul panourilor solare, doar 0,3% din suprafata uscata a planetei ar fi utilizata pentru a oferi cantitatea de electricitate necesara.
Citeste mai multe despre: , , , ,
Cosda Despa

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!