HomeStiriMobile › Aplicatie pentru smartphone-urile soferilor exasperati de trafic

Aplicatie pentru smartphone-urile soferilor exasperati de trafic

30 august 2011 | 11:52
O aplicatie dezvoltata de cercetatori de elita promite sa vina in ajutorul soferilor.
Aplicatie pentru smartphone-urile soferilor exasperati de trafic
SignalGuru este creata de catre o echipa de la Princeton si MIT si utilizeaza o retea de smartphone-uri montate pe masini pentru a estima timpul optim de a ajunge la urmatorul semafor, pentru a prinde culoarea verde.

Pe masura ce utilizatorul se apropie de semafor, ii sunt comunicate viteza cu care ar trebui sa se deplaseze si cat timp mai dureaza pana semaforul trece la verde. Aplicatia insa nu va comunica soferului sa accelereze pentru a prinde culoarea verde in ultimele secunde, conform deciziei luate de cei care au dezvoltat aplicatia.

Dincolo de bucuria pe care o pot simti soferii, de a nu mai sta degeaba la un semafor, in spatele aplicatiei este o ratiune economica: reducerea emisiei de carbon si a consumului de benzina.

Aplicatia a fost testata in Cambridge si Singapore si ar putea fi o varianta pentru orasele care folosesc sistemul clasic de semaforizare. Pentru sistemele inteligente de semaforizare, care detecteaza traficul si adapteaza timpii in functie de aceasta, pot sa apara erori, fiind vorba de variabile. Signal Guru 2.0 include si optiuni alternative de trafic, pentru a evita zonele aglomerate si pentru a detecta intersectiile libere. Din "fericire", noi nu beneficiem de sisteme inteligente de semaforizare. In lipsa interesului autoritatilor pentru un trafic fluidizat cu semafoare inteligente, nu ne ramane decat sa speram la o adaptare a aplicatiei cat mai repede pentru orasele din Romania.
Citeste mai multe despre: , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!