HomeStiriMobile › Appstore: Aplicatie care anunta cutremur in Vrancea

Appstore: Aplicatie care anunta cutremur in Vrancea

27 octombrie 2011 | 15:44
Ti-e teama de cutremure? Vrei sa afli inaintea tuturor cand va fi urmatorul? Ai iPhone?
Appstore: Aplicatie care anunta cutremur in Vrancea
Daca ai raspuns cu da la toate intrebarile, ti-ar prinde bine sa afli ca exista o aplicatie dedicata.

Mai exact, Institutul Roman de Seismologie Aplicata si App&Go Mobile au creat o aplicatie care te informeaza cu 30 de secunde inainte de producerea unui cutremur de peste 4,8 grade pe scara Richter, daca locuiesti in Bucuresti. Daca esti din Timisoara, informarea se face cu 1 minut inainte.

Aplicatia se numeste "Alerta Cutremur Vrancea", se gaseste pe Appstore si functioneaza pe baza unui abonament, deloc ieftin. Pentru a fi informat "din timp", trebuie sa platiti 9,99 de euro lunar sau 99,99 de euro anual.O functie suplimentara este Semaforul Seismic, care prognozeaza riscul seismic, folosit pentru indicarea probabilitatilor de producere a unui cutremur in zona Vrancea. Si pentru acest serviciu trebuie sa platiti, suplimentar, 4,99 euro lunar sau 49,99 de euro lunar.

Pe scurt, daca vreti sa fiti informati pe iPhone-ul propriu cu cateva secunde inainte si sa aveti o viziune informata a situatiei seismologice din Romania, va costa aproape 15 euro pe luna sau aproximativ 150 de euro pe an. Atentie insa! Trebuie sa fiti contectati in permanenta la Internet, pentru ca aplicatia este legata la sistemul IRSA, si aplicatia trebuie sa ruleze in permanenta in fundal.

Aplicatia urmeaza sa fie lansata si pentru Android pana in luna mai 2012 iar Adrian Stanescu, Managig Partner App&Go Mobile spera sa ajunga, pana la finalul anului viitor, la  de 10.000 de utilizatori.

Cat de utila este sau nu anuntarea unui cutremur cu 30 de secunde inainte, daca aveti timp sa reactionati sau macar sa cititi avertizarea ramane la latitudinea fiecaruia, la fel ca si disponibilitatea de a achita abonamentul pentru aceasta aplicatie. Sincer, noi va dorim sa nu aveti ocazia sa o testati, desi suntem doar optimisti, pentru ca adevarul este ca Romania se afla intr-o zona cu activitate seisomologica.
Citeste mai multe despre: , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!