HomeStiriMobile › Care smartphone rezista cel mai bine la frig?

Care smartphone rezista cel mai bine la frig?

14 februarie 2012 | 12:57
Mai multe smartphone-uri de top au fost testate de revista finlandeza MikroPC acolo unde iarna este la ea acasa: in Finlanda, la Centrul de Cercetare VTT de la Espoo, in Weather Room.
Care smartphone rezista cel mai bine la frig?
Acest laborator specializat de cercetare ofera un control complet asupra temperaturii interne, ceea ce inseamna ca temperaturile indicate de catre aparatele de masurare pot fi modificate chiar si cu o fractiune de grad.

MikroPC a descoperit ca smartphone-ul cel mai rezistent la temperaturi scazute este Samsung GALAXY S II, care a functionat pana in momentul in care temperaturile au atins -35 de grade Celsius.

Temperatura initiala din laboratorul de cercetare a fost setata la zero grade Celsius, temperatura care a fost coborata incremental cu cate cinci grade, pana in momentul in care niciun smartphone nu a mai functionat. Unul cate unul, cateva dintre cele mai populare smartphone-uri au cedat frigului, dar toate cele cinci telefoane Samsung care au participat la test au trecut de pragul de -20 de grade Celsius.

Un factor major care face smartphone-urile sa nu mai functioneze sub pragul de zero grade este bateria. Cand temperatura scade considerabil, un telefon mobil inregistreaza bateria ca fiind consumata, chiar daca aceasta este complet incarcata - deci telefonul nu va putea fi pornit.

Nici un telefon nu a trecut de -40 de grade Celsius, o temperatura care, trebuie sa recunoastem, e dificil de infruntat chiar si pentru un om.

Telefoanele testate au fost Nokia, HTC, iPhone si Samsung si, deloc surprinzator, cele mai rezistente, cele care au cedat ultimele, au fost doua telefoane cu specificatii reduse, Nokia C1-01 si Nokia E 65.
Citeste mai multe despre: , , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!