HomeStiriMobile › Cat se castiga din aplicatiile de pe Android Market?

Cat se castiga din aplicatiile de pe Android Market?

14 septembrie 2011 | 12:45
Android Market a ajuns la 6 miliarde de descarcari.
Cat se castiga din aplicatiile de pe Android Market?
Cifre detaliate legate de descarcari si venituri au fost prezentate de un raport realizat de research2guidance.

La sfarsitul lunii august, venitul mediu generat de o aplicatie a fost de 2500 de dolari, din momentul publicarii. Cele mai bine platite au depins de categorie si au fost cele legate de meteo (aproximativ 21.000 de dolari), urmate de aplicatiile business, peste 15.000 de dolari, cele legate de productivitate, media si video urmandu-le in top. La polul opus, al aplicatiilor care au scos cei mai putin bani (aproximativ 300 de dolari) se numara cele multimedia.

Desi cele mai multe aplicatii sunt jocuri (aproximativ un sfert din totalul aplicatiilor), banii sunt mai putin decat s-ar astepta dezvoltatorii, pana in 5000 de dolari pentru o aplicatie din momentul publicarii.

Cu cat este mai mare competitia, cu atat veniturile sunt mai mici, in mod evident. Categoria de meteo, care include cele mai putine aplicatii, a generat cel mai mare venit, in timp ce jocurile, cele mai numeroase, au venituri mediocre. Categoria de Business include in prezent 7000 de aplicatii, dintre care 13% sunt platite.

Concluzia este simpla: cei care vor sa scoata bani din aplicatii pe Android Market trebuie sa se orienteze catre categoria cu cele mai putine aplicatii.

In total sunt peste 277.000 de aplicatii, dintre care 35% contra cost.
Citeste mai multe despre: ,
Cosda Despa

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!