HomeStiriMobile › Ce surprize ne pregatesc fabricantii de procesoare pentru mobile

Ce surprize ne pregatesc fabricantii de procesoare pentru mobile

29 februarie 2012 | 11:57
Presa de specialitate abunda zilnic de stiri despre noile smartphone-uri cu procesoare quad-core insa aproape nimeni nu explica care sunt avantajele reale ale acestora in comparatie cu procesoarele ceva mai slabe dar care functioneaza impecabil in angrenajul telefonului.
Ce surprize ne pregatesc fabricantii de procesoare pentru mobile
Avem Nvidia Tegra 3, Qualcomm Snapdragon S4 sau OMAP 5, pentru care, compania TI s-a aratat dispusa sa divulge cateva din ingredientele ce vor face diferenta intre noua versiune si celelalte smartphone-uri cu procesoare ceva mai slabe dar performante.

In primul rand, noua generatie de procesoare OMAP 5 de la TI garanteaza un consum de energie mai scazut cu pana la 10%, deci o durata de viata a bateriei mai lunga. De asemenea, multumita faptului ca s-a renuntat la folosirea siliciului in productia acestora, consumul de energie va creste procentual, in special in timpul rularii aplicatiilor grafice complexe.

Cea mai importanta caracteristica a noului procesor este multi-tasking-ul, conform producatorilor, de exemplu, OMAP 5 este capabil sa ruleze un material video la 1080p si 60 fps in timp ce realizeaza fotografii la 12 megapixeli simultan. Nu este asa ca viitorul suna bine?

Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!