HomeStiriMobile › Criza serviciilor BlackBerry, o lovitura aproape fatala pentru RIM

Criza serviciilor BlackBerry, o lovitura aproape fatala pentru RIM

14 octombrie 2011 | 11:54
RIM a primit o grea lovitura intr-un moment deja dificil pentru companie.
Criza serviciilor BlackBerry, o lovitura aproape fatala pentru RIM
Serviciile BlackBerry au fost indisponibile pentru utilizatorii din Europa, Canada, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Africa, India, Brazilia, Chile si Argentina.

Defectul a fost cauzat de un comutator central Cisco din infrastructura principala a retelei, conform informatiilor oferite chiar de companie. Sistemul de rezerva care ar fi trebuit sa preia traficul nu a functionat, cauzand frustrarea a milioane de utilizatori. Cu atat mai mult cu cat reprezentatii companiei s-au grabit sa declare joi dimineata ca a fost rezolvata problema pentru ca, in foarte scurt timp, compania sa se confrunte cu o noua cadere.

Serviciile au fost din nou disponibile dupa o pauza nedorita de trei zile. Dincolo de multi fani pe care RIM i-a pierdut, se pune problema companiilor si a organizatiilor guvernamentale, importanti utilizatori ai telefoanelor de business de la RIM. Cu atat mai mult cu cat studiile au aratat ca desi recomandarile din companiile majore sunt pentru produsele RIM, tot mai multi angajati prefera sa isi aduca tabletele si smartphone-urile personale.

BlackBerry nu a reusit oricum sa tina pasul cu telefoanele inteligente cu touchscreen. Dar a ramas preferat, cel putin pana in prezent, datorita standardelor inalte de securitate.

Cum deja exista cazul Nokia, o dovada evidenta ca orice companie se poate prabusi de pe o pozitie de top, nu ne ramane de vazut decat daca RIM va reusi sa se redreseze si sa isi mentina pozitia. De altfel, actiunile companiei deja au scazut cu peste 80 de procente in ultimii trei ani.

In Romania, Orange, Vodafone si Cosmote au emis un comunicat de presa comun, informanad, prin intermediul Asociatiei Operatorilor MObili din Romania ca serviciile BlackBerry nu functioneaza nici la noi.
Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!