HomeStiriMobile › Cum sa salvezi o gramada de bani din roaming in vacanta

Cum sa salvezi o gramada de bani din roaming in vacanta

4 iulie 2011 | 08:38
Indiferent de destinatia pe care o alegi, trafiul de date si serviciile de roaming pot provoca daune majore bugetului de vacanta. Chiar daca tarifele de voce si date in roaming sunt in scadere in ultimii ani, tarifele internationale de roaming raman o necunoscuta sau o gaura imensa in bugetul de vacanta al utilizatorilor.
Cum sa salvezi o gramada de bani din roaming in vacanta
De exemplu, unul dintre editorii nostri a decis sa viziteze cateva locatii din Asia in vacanta. In timpul excursiei de zece zile a verificat e-mailul de cateva ori si a avut mai multe apeluri din tara. La intoarcere, factura operatorului de telefonie arata un plus de aproape 400 de euro pentru serviciile de roaming.

Invitat la putina vreme la un targ de specialitate din Taiwan, editorul nostru a ales sa deblocheze iPhone-ul, pentru ca acesta este telefonul pe care il are, si sa cumpere o cartela locala pentru voce si date. De data aceasta, costurile pentru comunicatii nu au depasit 10 dolari. Probabil ca asta este solutia aleasa de milioanele de oameni care calatoresc zilnic in vacanta sau in interes de serviciu.

Aceasta tendinta a fost observata in sfarsit si de Apple care a anuntat ca incepand cu aceasta luna va vinde iPhone fara a mai fi blocate intr-o retea (pentru inceput AT&T). Mai ales ca Blackberry-ul celor de la RIM nu pare sa piarda deloc din cota de piata dedicata zonei business in ciuda faptului ca iPhone sau smartphone-urile pe Android sunt din ce in ce mai populare.

Citeste mai multe despre: , , , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!