HomeStiriMobile › Deja vu: Apple a pierdut un prototip iPhone 5

Deja vu: Apple a pierdut un prototip iPhone 5

5 septembrie 2011 | 12:06
Ce se intampla zilele acestea pare a fi reeditarea, cu efecte speciale de actualitate, a evenimentelor de anul trecut.
Deja vu: Apple a pierdut un prototip iPhone 5
In 2010, un angajat Apple (Robert Gray Powell, 28 de ani) a uitat un prototip de iPhone 4 intr-un bar. Cei care l-au gasit (Brian Hogan si Sage Wallower), l-au vandut la Gizmodo pentru 5000 de dolari. In prezent, atat site-ul cat si cel care a vandut telefonul sunt in plin proces.

Acum, apele par a fi si mai tulburi, dupa ce, se pare, Apple a pierdut un prototip al lui iPhone 5 intr-un bar din San Francisco.

Un tanar de 22 de ani din San Francisco s-a trezit cu patru politisti la usa, insotiti de doi angajati Apple. Pe motiv ca sistemul de detectare a pozitiei a indicat acea adresa, au cercetat casa, fara a gasi insa smarpthone-ul.

Interesant este ca desi toata lumea vorbeste despre incident, politia a declarat ca nu a fost solicitata iar Apple refuza sa comenteze. Mai mult, unul dintre politistii care au descins la adresa respectiva a fost identificat ca fiind, de fapt, un fost politist, actual angajat Apple. Dupa 48 de ore insa, politia din San Francisco si-a schimbat brusc pozitia si a declarat ca i s-a solicitat ajutorul de catre Apple. In plus, documentul emis catre presa era denumit "iphone5.doc". Motivul pentru care declaratia a intarziat atata timp a fost legat tot de Apple: politia avea nevoie de informatii de la companie pentru a identifica dosarul.

De la distanta, povestea pare usor stupida. Exista o intelepciune americana care spune cam asa: "Shame on you if you fool me once, shame on me if you fool me twice". In cazul de fata, pentru Apple cel mai bine reda situatia fostul presedinte american Bush, care a incercat zadarnic sa fie logic si coerent redand zicala, intreaga balba si poticneala potrivindu-se si mai bine situatiei.Revenind la lucruri mai serioase, este incredibil cum Apple ori incearca se reediteze un scandal din motive care tin de marketing (ceea ce trist si ieftin), ori are mari probleme legate de seriozitatea angajatilor si de etica.

Zvonuri despre noul iPhone de la Apple vin si de la Best Buy, unde o imagine (despre care nu se poate spune cu certitudine daca este sau nu trucata) a unui proiect de promovare include si mesajul ca in prima saptamana din octombrie Sprint incepe precomenzile la iPhone 5.

Apple nu a comentat in nici un fel materiale aparute in presa. Pe de alta parte, Apple a mentinut mereu tensiunea si misterul in jurul lansarii produselor.

Sa nu uitam ca la mijlocul lunii trecute, doi turisti au fost retinuti in Germania pentru ca aveau in bagaje cinci exemplare de smartphone-uri, dintre care unul identificat ca fiind posibilul iPhone 5.

Uimitor cum toate se intampla cu doar foarte putin timp inainte. De parca toti au uitat ca deja sunt depasiti de evenimente si iPhone 5 deja a fost lansat in versiunea chinezeasca.
Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!