HomeStiriMobile › Din ce in ce mai afectata, Nokia mai crede doar in Lumia

Din ce in ce mai afectata, Nokia mai crede doar in Lumia

27 ianuarie 2012 | 11:13
Nokia a anuntat cu bucurie ca a vandut 1 milion de telefoane Lumia. Vestea buna a incercat sa estompeze fara succes insa realitatea cruda: producatorul finlandez are pierderi financiare considerabile.
Din ce in ce mai afectata, Nokia mai crede doar in Lumia
Compania este acum prinsa la mijloc intre noua gama de telefoane cu Windows, care pot scoate producatorul din criza si cererea mult sub asteptare de telefoane cu Symbian. Criza economica a determinat multi consumatori sa se indrepte catre telefoane foarte ieftine, "cu specificatii diferite de punctele forte traditionale ale lui Symbian", a declarat Stephen Elop, CEO Nokia. Daca tot vor vinde mai putine telefoane cu Symbian, este firesc ca atentia sa se indrepte si mai mult catre Lumia.

Nokia se pregateste pentru o revenire pe piata din America de Nord care, desi ocupata cu concurenti de prima clasa, poate genera venituri substantiale. Prima jumatate a anului este marcata, de asemenea, de planurile de introducere Lumia in China si Ameria Latina.

Totusi, compania nu vrea sa isi fixeze tinte comerciale pentru 2012, din motive lesne de inteles. Pe de o parte, anul acesta este, in continuare, unul de criza. In plus, Nokia este inca in perioada de tranzitie, ceea ce expune compania la "riscuri si nesiguranta", conform formularilor oficiale.
Citeste mai multe despre: , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!