HomeStiriMobile › GfK Romania: Smartphone-urile au ridicat piata telecom

GfK Romania: Smartphone-urile au ridicat piata telecom

16 august 2011 | 15:49
Piata de telecom din Romania a trecut in sfarsit de la un trend negativ la unul pozitiv, crescand cu 7,8% in valoare in T2 2011 fata de acelasi trimestru al anului trecut. Acest lucru se datoreaza exclusiv smartphone-urilor care sunt declansatorul pe piata de telecom.
GfK Romania: Smartphone-urile au ridicat piata telecom
Acum consumatorul face o noua achizitie nu doar cand vechiul telefon nu mai functioneaza, ci si atunci cand considera ca acesta nu mai raspunde nevoilor lui actuale de a fi la curent cu stirile, de a interactiona constant cu cei apropiati, de a naviga pe internet sau cateodata de a fi in trend cu ceilalti, ca un important indicator al statutului.

Pe de alta parte, pentru moment, telefoanele mobile inca au o cota importanta in comparatie cu smartphone-urile, mai ales cand vine vorba de volume, datorita pretului mediu care este de patru ori mai mare pentru cel din urma. Lucru rezonabil daca se iau in considerare nu numai caracteristicile extra ale smartphone-ului fata de telefonul mobil, dar si accesibilitatea smartphone-ului in comparatie cu produsele IT cu functii similare care nu sunt la indemana oriunde.

Citeste mai multe despre: , ,
Cosda Despa

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!