HomeStiriMobile › Justitia americana va lua in discutie interzicerea telefoanelor Samsung pe 6 decembrie

Justitia americana va lua in discutie interzicerea telefoanelor Samsung pe 6 decembrie

30 august 2012 | 09:02
Justitia americana va examina pe data de 6 decembrie solicitarea companiei Apple de a interzice comercializarea in SUA a opt modele de telefoane produse de societatea concurenta sud-coreeana Samsung, care, in opinia Apple, au fost realizate pe baza unor brevete ale companiei americane, transmit agentiile AFP si EFE.
Justitia americana va lua in discutie interzicerea telefoanelor Samsung pe 6 decembrie
Un judecator din San Jose (California) a decis vineri ca Samsung a folosit tehnologia Apple pentru a realiza anumite componente ale popularelor sale iPhone si iPad, condamnand-o la plata unei despagubiri de 1,05 miliarde de dolari catre societatea americana. In urma acestei decizii favorabile, Apple a hotarat sa ceara si interzicerea comercializarii anumitor produse Samsung pe piata SUA.


Potrivit unei note a justitiei americane, pe data de 6 decembrie va fi luata in discutie si posibilitatea cresterii amendei pentru grupul sud-coreean, care s-ar putea tripla.

In schimb, pe data de 20 septembrie va avea loc audienta dedicata cererii Samsung de ridicare a interdictiei care vizeaza din luna iunie tableta sa Galaxy Tab 10.1, judecatorii stabilind ca aceasta nu a fost copiata de la Apple.

Acest proces, cel mai amplu din SUA in ultimele decenii pentru violarea de brevete, poate avea consecinte majore pentru piata produselor informatice.

Sursa: Agerpres


Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!