HomeStiriMobile › Legea Big Brother, avizata de Comisia juridica

Legea Big Brother, avizata de Comisia juridica

18 aprilie 2012 | 16:40
Comisia juridica a Camerei a avizat, astazi, favorabil proiectul legii privind retinerea datelor de trafic de telefonie si internet prin care pastrarea acestor date este obligatorie timp de un an pentru furnizorii de telefonie fixa si mobila si de internet.
Legea Big Brother, avizata de Comisia juridica
Potrivit proiectului, cunoscut ca "legea Big Brother", furnizorii de telefonie fixa, mobila si de internet sunt obligati sa stocheze datele de trafic ale tuturor clientilor, dar nu si continutul convorbirilor, pentru un an de zile, care sa fie trimise la cererea autoritatilor din domeniul sigurantei nationale.

"Furnizorii de telefonie fixa, mobila si internet sunt obligati sa stocheze timp de un an toate datele legate de convorbirile telefonice si schimbul de e-mail-uri, cu exceptia continutului corespondentei electronice sau al convorbirii telefonice. in cazul retelelor de telefonie fixa si mobila trebuie sa se retina numarul celui care formeaza, numarul destinatarului, numarul celui spre care a fost redirectionat apelul, precum si numele acestora", precizeaza textul legii.

Furnizorii de telefonie si internet au obligatia ca timp de 48 de ore de la cererea organelor de urmarire sa transmita datele solicitate, iar daca acest lucru nu este posibil in 48 de ore, datele trebuie transmise in cel mult cinci zile.

In cazul in care datele nu pot fi transmise, furnizorul trebuie sa comunice in maximum cinci zile care este motivul acestui refuz. Datele stocate vor fi distruse la finalul perioadei de pastrare, cu exceptia celor care au fost accesate si retinute.

Sursa: Adevarul

Citeste mai multe despre:
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!