HomeStiriMobile › Netopia mobilPay a procesat anul trecut 400.000 de tranzactii prin SMS

Netopia mobilPay a procesat anul trecut 400.000 de tranzactii prin SMS

6 februarie 2013 | 12:26
Netopia mobilPay, lider local in domeniul microplatilor cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card, a procesat 400.000 de tranzactii prin SMS (fara platile de sub 1 euro) anul trecut, cu 33% mai mult fata de 2011.
Netopia mobilPay a procesat anul trecut 400.000 de tranzactii prin SMS

“Anul trecut am reusit sa crestem numarul de tranzactii prin SMS cu circa 100.000. De asemenea, din punct de vedere al valorii platilor procesate, am ajuns la 2,9 milioane de euro. Comparativ, piata de plati prin mesaje, care nu le include si pe cele de sub 1 euro, s-a ridicat la 3,7 milioane de euro”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia mobilPay.

In ceea ce priveste volumul pietei de plati prin SMS, acesta a ajuns la 500.000 de tranzactii, anul trecut, conform reprezentantului companiei. Valoarea medie a unei tranzactii a fost de circa 7,4 euro.

Sectoarele care au cunoscut cele mai mari cresteri la numarul de tranzactii prin mesaje de pe telefonul mobil au fost donatiile si serviciile online.

“In 2013 vom asista la un avans al platilor de tip M2O (mobile 2 offline). Altfel spus, in acest an se vor inmulti platile prin SMS pentru bunurile si serviciile cu livrare fixa, iar utilizatorii vor putea plati prin mesaje de pe telefonul mobil noi categorii de produse si servicii”, a explicat Antonio Eram.

In ianuarie, Netopia mobilPay a introdus, in premiera pe piata romaneasca, un nou serviciu, care permite utilizatorilor de telefonie Orange sa plateasca prin SMS calatoriile cu taxiurile Fly Taxi din Bucuresti.

Citeste mai multe despre: ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!