HomeStiriMobile › Noile telefoane cu Windows Phone de la Nokia: inteligente si deja controversate

Noile telefoane cu Windows Phone de la Nokia: inteligente si deja controversate

28 octombrie 2011 | 11:45
Fani Nokia din intreaga lume, asteptarea a meritat!
Noile telefoane cu Windows Phone de la Nokia: inteligente si deja controversate
Nokia a prezentat doua telefoane care ne fac sa ne amintim de vremurile bune, in care pozitia de lider al pietei era de necontestat.

Nokia Lumia 710 (Nokia Sabre) si Nokia Lumia 800 (Nokia Sea Ray) sunt cele mai recente smartphone-uri prezentate de producatorul finlandez si care ne permite sa intrezarim un viitor optimist. Evident, alaturi de noi telefoane pentru piete emergente, asa cum compania ne-a obisnuit deja.

Lumia 710 are un procesor de 1,4 GHz, un ecran de 3,7 inci ClearBlack. Ruleaza Windows Phone si va putea fi comercializat la aproximativ 270 de euro din noiembrie in Franta, Germania, Italia, Olanda, Spania si Marea Britanie. Cel mai probabil va ajunge la noi dupa 1 ianuarie 2012.Mult mai spectaculos este insa fratele lui mai mare, Nokia Sea Ray, considera primul Nokia cu Windows Phone.

Carcasa este facuta dintr-un plastic policarbonat placut la atingere si care ne ofera mai multa siguranta ca vom avea parte de mai putine zgarieturi pe carcasa.  In spatele unui design care ne aminteste de N9 sta un procesor de 1,4GHz. ClearBlack AMOLED la 800x480 si lentilele optice Carl Zeiss sunt asigurarea ca Nokia si-a luat masurile de siguranta pentru a satisface pretentiosii. Smatphone-ul vine cu o memorie interna de 16GB. Inutil sa mai precizam incarcator micro-USB si jack de 3,5mm.

Camera foto are 8 MP si este proiectata pentru medii cu luminozitate scazuta. Un telefon conceput pentru oricine, asa cum a fost gandit, Nokia 800 in mod clar impresioneaza in mod extrem de placut.Ramane de vazut cum ruleaza Windows Phone, dar asta de-abia din noiembrie. Desi este disponibil pentru precomenzi, va ajunge in noiembrie in Franta, Germania, Italia, Olanda, Spania si Mare Britanie, apoi in Asia pana la sfarsitul anului si de-abia din 2012 il putem gasi pe plaiurile mioritice. Pretul e pe masura, insa, 420 de euro.

Exista insa colturi ale lumii unde ai putea fi arestat daca vei cere Lumia. Asta in cazul in care nu stii sa explici repede si corect ce vrei. Pentru ca se pare ca un singur aspect a scapat producatorului: traducerea termenului "lumia" in spaniola - prostituata. E de bine? E de rau? Cert este ca e... o scapare neplacuta. Sau o decizie de marketing extrem de fortata. Asteptam sa apara, insa, din moment in moment, celebrele clipuri de ironizare, asa cum au fost si la iPad.
Citeste mai multe despre: , , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!