HomeStiriMobile › Orange si Vodafone isi pastreaza licentele pentru inca un an

Orange si Vodafone isi pastreaza licentele pentru inca un an

30 decembrie 2011 | 16:22
Toti cei care isi faceau griji pentru Orange si Vodafone in privinta licentelor de benzi pot sta linistiti.
Orange si Vodafone isi pastreaza licentele pentru inca un an
In urma discutiilor dintre ANCOM si reprezentanti ai operatorilor mobili, licentele celor doua companii au fost prelungite pana la 31 decembrie 2012, urmand ca noile licente sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2013, in cazul benzilor detinute in prezent de Orange Romania si Vodafone Romania, si, respectiv, cu data de 6 aprilie 2014, in cazul benzilor detinute in prezent de Cosmote.

In anul care vine, toate frecventele radio disponibile din benzile de 900 si 1800 MHz, care sunt utilizate in acest moment de catre Cosmote, Orange si Vodafone vor fi scoase la licitatie iar ANCOM va face toate demersurile pentru eliberarea si includerea in licitatie a benzilor de 800 MHz si 2600 MHz, utilizate in prezent partial de catre Ministerul Apararii Nationale.

Pentru prelungirea licentelor, Orange Romania si Vodafone Romania vor trebui sa achite catre bugetul de stat o taxa de licenta. Guvernul a aprobat valoarea de 6,4 milioane de euro a taxei de licenta pentru fiecare operator, valoare proportionala cu sumele platite la obtinerea licentelor in anul 1996, calculata de ANCOM pe baza indexarii valorilor istorice ale licentelor.
Citeste mai multe despre: , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!