HomeStiriMobile › Peste 2.000.000 de unitati Android activate lunar

Peste 2.000.000 de unitati Android activate lunar

21 decembrie 2011 | 10:40
Google a raportat ca 700.000 de unitati Android sunt activate zilnic.
Peste 2.000.000 de unitati Android activate lunar
Ceea ce inseamna ca 700.000 de dispozitive noi pe care ruleaza sistemul de operare Android sunt legate pentru prima data la Internet in fiecare zi. Ceea ce, cu un simplu calcul, se ridica la peste 2 milioane de unitati cu Android comercializate lunar.

Fata de raportul anterior, din iulie, cresterea este de 150.000 pe zi.

Traduse in procente, vanzarile de telefoane cu Android au ajuns la 53% din totalul celor comercializate in perioada ianuarie - octombrie 2011.

Apple are 29% dar recupereaza pe piata tabletelor, unde a inregistrat 61,5% din totalul vanzarilor din al treilea trimestru al anului. Aparitia tabletelor de la Amazon va schimba insa cifrele de final de an, cu siguranta, afectand atat Apple cat si ceilalti jucatori de pe piata.

Cele doua companii se bazeaza pe aplicatiile care atrag utilizatorii si care joaca un rol important in alegerea tipului de telefon. Android se poate lauda cu un procent mai mare de aplicatii gratuite, dar este stigmatizat din cauza unor numeroase scandaluri legate de aplicatii virusate.

Daca la inceput toti utilizatorii au fost incantati sa aiba aplicatii pe telefon si tableta, cu timpul au devenit, evident, mai atenti si mai selectivi cu programele pe care le descarca si utilizeaza. Intr-un fel, putem spune ca suntem inca la inceput in domeniul aplicatiilor pentru dispozitive mobile. Posibilitatile existente si aparitia si a altor dezvoltatori de sisteme de operare si de aplicatii sunt principalele elemente care fac din acest domeniu unul al viitorului.
Citeste mai multe despre: , , , , , ,
Matei Hanea

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Logheaza-te ca sa poti comenta.
Discuta online cu un psiholog oricand!